välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förfarande för att använda petriskålar

Postad av : Camilla Näslund

Det särskilda förfarandet för att förbereda provet i en petriskål varierar beroende på det urval som ska studeras, men alla är petriskålar bäst förberedda med en ren och ostörd miljö. Upphandla dina rätter från en tillförlitlig leverantör för att säkerställa antiseptisk karaktär skålen, eller sterilisera skålen själv

Du behöver:. .
Penna
Papper.
Periodiska (tillval för referens).

Eliminera Miljögifter

Den viktigaste aspekten för att förbereda en petriskål är att säkerställa att provet som analyseras är ren och inte innehåller några föroreningar. Föroreningar, genom själva sin natur, kommer att förvränga resultaten av studien. Förbered petriskålar i en ren miljö, t. ex. ett vetenskapligt laboratorium. Men även inom en laboratoriemiljö, vissa områden är renare än andra. Användningen av ett laminärt huva rekommenderas att hålla dina prover fria från föroreningar.

Sterilisering skålen

Med en helt ny petriskål för varje undersökning är det bästa sättet att förebygga föroreningar. Men om detta är omöjligt, se själva parabolen är nivå, fri från sprickor eller skrubbsår, och steril. En petriskål med en ojämn yta eller sprickor kommer att bli svårare fullt att sterilisera. För att garantera sterilisering, sterilisera skålen själv ångkokta det. Låt skålen torka så att det finns ingen kondens.

Provberedning

Bered en lämplig mängd ditt prov. Instruktioner om hur du förbereder provet i sig kommer att variera beroende på den kemiska sammansättningen av provet och om det är flytande eller fast. Generellt du vill förbereda tillräckligt av provet så att det syns väl på petriskål, men inte så mycket att den helt fyller det tillgängliga utfallsrummet. Återigen kommer detta belopp varierar beroende på storleken på petriskål och kraven i försöket. Placera provet i en petriskål. Stäng locket på petriskål, och försiktigt placera skålen på en ren plats där den inte kommer att vara knuffad eller störd.
När en lämplig tid har förflutit, visa prov och spela in dina synpunkter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org