välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sol spis naturvetenskapliga projekt

Postad av : Jeanette Morales

Det finns mer att solenergi än elproducerande paneler. Värmen potential solljus har också tagits tillvara för en rad olika projekt, bland annat matlagning. Solar spisar används runt om i världen som ett alternativt sätt att laga mat. De är billiga och använd inte något bränsle, som i många områden i världen innebär att skruva ner trycket på de träd som annars skulle huggits ner på ved och träkol. Solar spisar producerar också några utsläpp. Dessa egenskaper, plus deras enkla konstruktion, gör dem idealiska vetenskapliga projekt.

Bygg Spis

Den första steget i en sol spis vetenskap projekt är att bygga spisen. De två enklaste typerna är de byggs paraply spisen och kartong ugnen. Boxen ugn, till exempel, kan skulpterad ur några kartonger, gamla tidningar, svart konstruktion papper eller måla, en häftapparat, och lite aluminiumfolie. Antingen måla botten på små, inre rutan svart, eller klä den med svart konstruktion papper, och sedan linje dess sidor med aluminiumfolie. Placera denna i en större ytterförpackning, med utrymmet mellan de två fyllda med tidningen för att ge isolering. Skär ett annat avsnitt, stor nog att fungera som toppen av det stora yttre rutan klä den med aluminiumfolie och fäst det på baksidan av kartongen med häftklammer att fungera som en reflektor. Ugnen är då pekade mot solen och börjar arbeta. Mat går i mindre förpackning. Den värme som alstras i ugnen är aldrig ens i närheten av de Självantändningspunkt av papper (451 F), så det är helt säkert och inte en brandrisk.

Matlagning Practice

De flesta Solköken kan bara lyckas skapa en temperatur av ca 215 F. Detta innebär att så länge de kan baka vad som helst, de tar längre tid än en vanlig ugn. Knappast någon recept kräver så låga temperaturer upp till 200 eller 215 F, men det är fortfarande möjligt att laga mat vid dessa temperaturer. Det tar bara längre tid. En bakad potatis tar ungefär en timme på 400 F, men 5 eller 6 timmar i en ugn sol. Det är därför en bra idé att välja något att grädda i projektet och ge det en provkörning innan de visas ugnen i skolan. På så sätt kan du fastställa hur länge provet skålen tar att laga mat, och det kommer inte finnas några obehagliga överraskningar väntar.

Presentation

Efter att bygga en spis och gör en praktisk demonstration med det, anslut sol projektet spisen vetenskap till den verkliga världen. Många icke-vinstdrivande organisationer som sol Spisar International eller judiska World Watch, samt organ inom Förenta nationerna och den amerikanska regeringen, främja Solköken som ett miljövänligt alternativ för matlagningen. Dessa grupper är utmärkta källor till information om hur Solköken används på en praktisk grund, och som enkelt kan kopplas till vetenskapen om skogen konservering eller utsläpp av växthusgaser som en del av en större presentation.

    
    Copyright © 2011 give2all.org