välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur bomullstussar hindra ett ägg från att bryta?

Postad av : Charlotte Wannberg

Du behöver:.
tabeller Sannolikhetsfördelning (valfritt)

Energi och Shock

När lindas tätt runt ett ägg eller andra ömtåliga objekt i en behållare, bomull bollar kan hjälpa till att hålla ägget från att bryta så lätt när tappas eller skakas. Detta beror på att bomullstussar fungera som en form av stötdämpare.

Dämpning

Stötdämpare finns andra enheter som absorberar energin från ett slag, oavsett om det är en strejk eller en minskning (slå i marken). Bomullstussar är en typ av kudde, vilket betyder att de absorberar energi. Kraften av strejken överförs till den porösa, flexibelt material av bomullsfibrer. Dessa fibrer svara på överföringen av strejk energi genom att böja och återvänder till sin ursprungliga form, till skillnad från de spröda äggskalet, som bara kan svara på koncentrerad kraft genom splittring.

Immobilisering

Den andra funktionen av bomull dämpning (och andra liknande förpackningar) är att göra ägget orörlig, det är därför bomullstussar mer effektivt skydda ett ägg när de är tätt runt den inne i en rigid behållare, förebygga eventuella effekter slår mellan väggarna och skal.

Om immobilisering packning är för tät, men begränsar kraften i bomull till dynan. Detta beror på att bomull behovet tomt utrymme där du kan flex för att svara på den energi de absorberar.

Gränser

Det stötdämpande effekt av bomull för att skydda ett ägg är begränsad. När kraften av en sammanstötning är större än den mängd energi de bomullsfibrer kan absorbera, kommer återstående påverkan energi överförs till ägget. Denna effekt kan motverkas genom att öka antalet bomullstussar och storleken på behållaren, ju mer bomull finns, desto mer energi som absorberas.

    Previous:nothing
    Next:hur man odlar natt sökrobotar
    
    Copyright © 2011 give2all.org