välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gaser som används i neonskyltar

Postad av : Annika Hultén

Gasurladdningslampor belysning upptäcktes först och kommersialiseras i början av 1900. När uppfinnare sprang högspänd elektrisk ström genom olika gaser, upptäckte de att en del korroderade kabeln inuti glasröret. Ädelgaser, känd för att vara kemiskt föga reaktivt, ställdes inför rätta och fann att producera levande färger. Neon, i synnerhet, avger en ljus lyster. De övriga ädelgaser, argon är helium, xenon och krypton, också för att skapa ljusa, färgglada skyltar. Radon, andra ädelgas, är radioaktivt och används inte i skyltar.

Neon

Neon utgör en bråkdel av luften du andas, renande den är enkel och billig. Det är är den vanligaste gasen används för skyltar, som avger en stark röd glöd. Endast små mängder av gasen behövs för att göra en neonskylt. Även tecknet fixturer använda höga spänningar, är deras energiförbrukning är mycket låg, i milliwatt, vilket gör dem energieffektiva.

Argon

Rik i luften, är argon billig att producera. Dess ljus är svagare än neon. En liten mängd kvicksilver brukar läggas att producera starkare ljus. Dessa ljuskällor har en ljusblå färg, men du kan producera andra färger genom att täcka insidan av glasrör med Ultraviolettkänsliga fosforer. Kvicksilvret avger ultraviolett ljus och gör fosfor glöd.

I kallt klimat kan helium läggas till argon att värma lampan snabbare, vilket gör driften mer effektiv.

Helium

Förutom sin användning med argon, helium kan användas ensamt för att producera en rosa-rött sken. Rent helium är mer av en specialitet objekt för gas-urladdningslampor än neon eller argon. Denna gas är mer sällsynt, de flesta helium bildas naturligt genom radioaktivt sönderfall och som finns i naturgas fyndigheter

Xenon

Xenon Gasen kan användas för att producera en ljus lavendel ljus. . Som med helium, det är inte ofta av sig för skyltbelysning, men det är länge använts för strobe ljus och fotografering med blixt. Xenon kan blandas i olika proportioner med andra ädelgaser att göra tecken i olika färger.

Krypton

Krypton avger en karakteristisk gul-vitt ljus. Detta gör den användbar för andra färger, om lampans glas är färgad, kommer ljuset från krypton ta på sig nya färgen. Som med xenon, krypton är också används för belysning andra program än tecken, såsom lampor flygplats tillvägagångssätt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org