välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad fjäril bur

Postad av : P-O Lennartsson

En hemgjord fjäril bur kan vara ett spännande projekt för barn och vuxna för att observera livscykel fjärilar. Även om du kan beställa popup-mesh fjäril burar online eller från vissa djuraffärer, kan du enkelt göra dem hemma och anpassa dem till dina egna behov

Du behöver:. .
Natriumkarbonat
Skala.
Bägare.
Sked.
Destillerat vatten.
Mätglas.

Cage Storlek

Storleken på din hemgjorda fjäril bur kan variera beroende på hur mycket utrymme du har till förfogande och antalet fjärilar du vill höja. Enskilda larv kan höjas i en burk eller andra tydliga behållare med en maskstorlek som täcker. Om du tänker släppa fjärilar när de dyker upp ur puppan skedet kan din fjäril buren vara mindre. Men en bur bör vara tillräckligt stor för att ge fjärilar utrymme att flyga om du tänker behålla den vuxna fjärilar i fångenskap. Trängseln i en fjäril bur kommer också att resultera i behovet av mer frekvent rengöring.

Församlingen

Du kan skapa en fjäril bur till alla specifikationer från grunden av screening och trä ramar, eller så kan du skapa en snabbare version använder premade skärmen dörrar eller fönster och fästa ihop dem i hörnen och täcka dem med extra skärm. Du kan även skapa ett provisoriskt popup-mesh fjäril bur med en maska tvättkorg som du täcker med nät eller på annat tyg.

Access

Se till att din fjäril bur kan du lätt tillgång till alla delar av buren så att du kan ta hand om fjärilar och rengöra buren åtminstone varannan dag. Larver producera en stor mängd frass (avfall) dagligen, och inte rengöring av buren kan orsaka att din fjärilslarver att bli sjuk och dö under larv eller puppa stadium. Du måste också kunna ta bort gammal mat för larver och fjärilar och ersätta den med färska blad eller nektar var och varannan dag. Skär ut en dörr genom vilken du kan enkelt få tillgång till burgolvet, och fäst dörren med kardborre.

Innehåll

Vid höjning larver, hålla en stadig tillförsel av milkweed, eftersom detta är det enda larver äter. Du kan sätta in antingen hela krukväxter eller några färska blad med stjälkar insvept i en våt pappershandduk i buren. Om du samlar in larver från din trädgård och hitta dem på en milkweed löv, kan du trimma bara blad och transportera den till buren. Om du behåller vuxna fjärilar i din bur, omfattar en leverans av färska snittblommor i vatten eller en skål innehållande en svamp fylld med en utspädd honung lösning. Du kan också behandla fjärilar till nyklippt meloner eller fruktjuice, men ta bort gammal frukt efter några dagar så det inte går dåligt.

    Previous:nothing
    Next:hur kan man få & ras Nightcrawlers
    
    Copyright © 2011 give2all.org