välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur berätta om månen är vaxning eller avtar

Postad av : P-O Lennartsson

Har du någonsin undrat om finns det ett enkelt sätt att berätta om månen är vaxning eller avtar? Har du någonsin undrat vad dessa begrepp betyder? Ser längre! Denna handledning inte bara definierar tilltagande och avtagande, men också talar om vad du ska leta efter

Du behöver:.
Månen


1
först. . sak du behöver göra är att lokalisera månen. Beroende på var det ligger i dess fas, kan det vara synlig under dagen eller natten. Om den är ny eller full, vänta ett par dagar innan du försöker denna tutorial.
2.
Månen är "vaxning" även om det framgår att växa från nya till fullo. Den högra sidan av månen tycks helt rund och slät medan den vänstra sidan börjar som en halvmåne och sedan ser taggiga när den rör sig ut till puckelryggig (typ av en oval form) form. Det kan vara bra att tänka på vaxning månen som ser ut som en D.
3.
Månen är "försvagas" medan den verkar krympa från full till ny. Den högra sidan är nu den taggiga sidan som det rör sig genom att puckelryggig form tillbaka till en halvmåne. Den vänstra sidan visas perfekt runda och släta. Vi fortsätter vår skrivelse analogt, ser den avtagande månen mycket som ett C.

    
    Copyright © 2011 give2all.org