välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är fördelarna med plastpåsar?

Postad av : Jeanette Morales

Papper eller plast? finns ett val shoppare har gjort-eller åtminstone debatteras om-i flera år. Deras främsta oro centrerad runt där säckarna gick efter att de hade använts. Papperspåsar skapades från träd fibrer grunden till massa, och så var naturligtvis biologiskt nedbrytbart och skulle kunna återvinnas i ett antal material. Plastpåsar, å andra sidan, var mycket mer syntetiska skapelser tillverkade av olja och naturgas och kopplat till döden av varelser i miljöer de förorenade

sammansättning

Även missbruk av plastpåsar kan vara ansvarig för förorening av miljön, de är mycket mer miljövänligt än många antar, särskilt när tittat på från skapande till deras eventuella slut. Plast från plastpåsar är polyeten, som är gjord av polymerer raffinerad från naturgas och ibland olja. De polyeten former långa kedjor av atomer, främst kol och väte, som gör det håller formen och ger den kraft att hålla andra objekt medan resterande mycket ljus. Inklusive alla olika typer av plastpåsar, tillverkar USA nästan 90 miljoner av dem per år.

Tillverkning

Industri plastpåsar är ett mycket mer enkel process än det först kan verka. Som helhet producerar plastpåsar ger 50 procent mindre utsläpp av växthusgaser än att producera papperspåsar, som kräver en mer komplicerad, detaljerad process. Göra plastpåsar använder också 70 procent mindre energi och ger 80 procent färre biprodukter än papper versioner. Jämfört med alternativen, är plastpåsen tillverkning av en effektiv process som producerar lite avfall och kräver mycket mindre energi. Beroende på tillverkningsprocessen, plastpåse fabriker tenderar också att producera färre vatten föroreningar än alternativen.

Vatten Använd

Papper alternativ också måste sköljas och rengöras i flera olika cisterner i sin massa form, som använder en stora mängder vatten. Som jämförelse, plastpåsar använder cirka 4 procent av vattnet som krävs för att göra pappersmassa till papper. När kastas i deponier eller annat avfall alternativ för bortskaffande, plastpåsar tenderar också att ta upp mycket mindre utrymme, eftersom deras lätta konstruktionen gör att de kan packas in i ett mycket mindre utrymme.

Återvinning

Medan plastpåsar ibland hamnar i naturliga miljöer genom nedskräpning och slarvig åtgärder kan de flesta återvinnas så lätt som pappersversioner. Plast är syntet och inte kan bli en del av ekosystemet igen, men de kan användas igen i andra material, framför allt kompositer som sammansatta trä. Dessa kompositer består av återvunnen plast och andra ämnen som kan återanvändas som lätta och hållbara byggmaterial.

Överväganden

Medan plastpåsar kan återvinnas, bara cirka 15 procent av dem faktiskt är, medan andra är kastas i vanliga behållare för avfallshantering och hamnar på soptippen. För att mildra detta problem, en del miljömedvetna människor väljer att köpa "permanenta" plastpåsar som de tar med dem att göra sina inköp.

    
    Copyright © 2011 give2all.org