välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur korrekt storlek en pneumatisk ventil för att aktivera en pneumatisk cylinder

Postad av : Ulf Friberg

För att aktivera en pneumatisk cylinder, en ventil som krävs för att styra flödet av tryckluft-det är det som gör cylindern påverka. Eftersom det finns många olika stilar och storlekar av pneumatiska ventiler på marknaden är det viktigt att dimensionera ventilen lämplig för applikationen. Måttet på den mängd luft som en ventil kan strömma finns typiskt som koefficienten för Flow, eller Cv, av ventilen. Detta kartografisk mängd erhålls från antalet liter per minut som passerar genom en ventil med en 1psi skillnaden mellan ventilens inlopp och utlopp. Generellt, större ventiler har högre Cv-värden, eftersom de har större hamnar och flowpaths. Använda Cv-värdet kan du jämföra olika ventiler från olika tillverkare, och vet att du kommer att få en jämförbar flöde. Denna guide hjälper dig att beräkna den nödvändiga Cv du behöver från en ventil när de tillämpar detta att aktivera en pneumatisk cylinder

Du behöver:. .
Calculator
Penna.
Papper.


1.
Först bestämma det område i cylindern, i kvadrat inches. Detta kan enkelt erhållas genom kvadratur hålet i cylindern (i inches), och multiplicera med 0. 7854. Till exempel, om du har en 1,5 "cylinder, skulle ditt beräkningen göras: Area=0,7854 x 1,5 x 1,5=1,767 square inches. Vi kommer att märka området som A.
2.
Använd den medföljande bilden för att få din Compression Factor (C) och din tryckfall Factor (B) för inloppstrycket du kommer att använda, och mängden av godtagbara tryckfall. Om du är osäker på vad som är acceptabelt, använd 2psi droppe kolumnen.
3.
Hittills har vi fastställt värden för A, B och C. Vi kommer att gå in dem i en formel på bara ett ögonblick, men först måste vi också få ett par parametrar. Den slaglängd cylinder, i inches, kommer att definieras som L. Den tid som krävs för cylindern till stroke, i sekunder, kommer att definieras som T.
4.
Fyll i din värden för A, B, C, L och T, i följande formel bestämma Cv krävs:

Cv=(A x L x C) /(B x T x 29)

5
Här är ett exempel beräkning:
Cylinder=4 ", slaglängd=10", tid för att bygga=2 sekunder, inloppstryck=90psi, tillåtet tryckfall=5psi.

A=4 * 4 * 0. 7. 854=12,57 kvadrat inches (område beräknad från cylindern)
B=21,6 (från tabell)
C=7,1 (från tabell)
L=10 "(slaglängd)
T=2 sekunder (tid till stroke)

Cv=(12,57 x 10 x 7,1) /(21,6 x 2 x 29)=0,71.
Så du skulle behöva specificera en ventil med ett Cv på 0,71 eller högre för denna applikation.

tips och varningar


  • Detta är en förenklad formel, baserat på temperatur på 68 grader C. Den erforderliga Cv kommer att förändras med temperaturen, men denna formel bör ge dig en bra utgångspunkt.
    
    Copyright © 2011 give2all.org