välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger ett firepit i din trädgård

Postad av : Magnus Ekblad

Det finns ingenting så mysigt, eller så avkopplande som en lägereld. Men du kan inte bara tända en eld någonstans. Innan du sätter en match till att trä, måste du veta hur man bygger en brand grop i din trädgård. Det är inte svårt, och kan fyllas i på 1 till 2 timmar
1.
Första steget att bygga en eld grop i din trädgård är att besluta om storleken. Vill du ha en stor eld grop 4 meter i diameter? Eller vill du ha en mysig brasa 2 till 3 meter över? Tänk om alternativen, vill du det bara för dekoration? Eller vill du använda den för att grilla mat? Dessa är några frågor du måste ställa dig själv innan du väljer hur du bygger en brand grop i din trädgård.
2.
Därefter måste du välja din placering. Självklart måste du Placera aldrig eld grop i närheten av hemmet, garaget eller annat brännbart material såsom, träd, buskar, högt torrt gräs, etc. Men vill du placera din eld grop där det är glädjande att ögat och tillgängliga från ditt hem. Dessutom, som regel, när du är runt en eld, se till att ha en vattentäkt lättillgänglig. Du kan använda en hink med vatten, en slang, eller åtminstone en hink med sand.
3.
Gräv ett hål i diameter du önskar, och cirka 12 till 18 inches djupt. Nästa rad kanten av din eld grop med 4-till 12 tums diameter stenar. Ordna dessa i en ring runt kanten av eldstaden. Titta på stenar och placera dem på ett sätt som de är stabila. För ökad säkerhet, dubbel i ringen. Med andra ord göra två ringar kring varandra så att du hamnar med ett brett rock eldstad.
4.
Som ett trevligt komplement kan du lägga till en luftröret att mata mer luft i botten av eldstaden. Titta på diagrammet (skrattar inte på min teckning, jag aldrig påstått att bli konstnär). Begrava en 1 tums stålrör som börjar på botten av eldstaden, genom marken, till utanför yttre kanten av eldstad. Detta kommer att lägga ytterligare syre för att hjälpa ditt elden brann mer kraftfullt. I en större brand grop du kan använda två eller tre av dessa nedgrävda ledningar. Men gå inte överbord. Om du lägger för många rör, kommer din eld grop bli en smedja.
5.
Som en extra touch kan du ha två stycken armeringsjärn som spänner diametern på eldstaden. Placera en grill galler på armeringsjärn och nu har du en enastående vedeldad matlagningsytan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org