välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

geofysik tekniker

Postad av : Stefan Svensson

Geofysik är en studie av jordskorpan fokus på tektonisk aktivitet, akviferer plats positioner rock och profiler jord. Forskarna använder geofysik att identifiera var fossila bränslen och andra naturresurser. Kriminaltekniker och antropologer använder också geofysik för att lokalisera objekt begravd under ytan. Geofysik använder icke-invasiva tekniker för att kartlägga ytan

Du behöver:.
Plastbalja
. Varmt vatten.
Tandborste.

frekvensplanet elektromagnetisk induktion

frekvensplanet elektromagnetisk induktion använder en liten spole placerad ovanför ytan som genererar ett elektromagnetiskt fält. Elektriska impulser färdas ner genom jord och berg skapar en sekundär magnetfält. En mottagare känner av sekundära magnetfältet och analyserar konduktivitet i berget. Genom att jämföra den sekundära magnetfältet till den ursprungliga magnetfältet kan forskarna att kartlägga ett tvärsnitt profil. Frekvensplanet elektromagnetisk induktion kan täcka ett stort område i en liten tid. Normalt är frekvensplanet elektromagnetisk induktion endast användas för djup upp till 50 meter, som det magnetiska fältet sönderfaller djup. Därför är det användbart för att avgöra jord profiler och upptäcka förorening plymer i marken.

Time Domain elektromagnetisk induktion

tidsdomänen elektromagnetisk induktion använder en elektromagnetisk puls som orsakar virvelströmmar på allt större djup över tiden. En aktuell skapas i en tråd slinga och skapar ett magnetfält. Direkt under dubbelfunktion, en spegel av magnetfältet formulär i marken. Detta magnetfält sönderfaller genom att sända ut virvelströmmar nedan. Processen fortsätter ner genom jord och berg, skapar magnetfält som förfall och skicka ut strömmar. Om det aktuella träffar en resistiv rock, den nuvarande sönderfaller snabbt. Om det aktuella träffar en ledande rock, ligger den för närvarande aktiva under lång tid. En mottagare mäter styrkan och tid magnetfältet kvar i berget. Denna teknik används för större djup, lokalisera grundvattenmagasin, salt intrång vatten och AKVITARDER.

Markradar

markradar skickar en elektromagnetisk puls ner genom markytan. Denna puls träffar en måltavla och återspeglas till en mottagare. Mottagaren kan ge en bild av målet. Markradar används för att lokalisera rör och underjordiska cisterner. Antropologer och detektiver kan också använda denna teknik för att hitta begravd artefakter eller bevis. Civilingenjörer regelbundet utföra armeringsjärn och stiftelse inspektioner med markradar.

Seismiska brytning

En liten seismisk våg genereras oftast genom svänger en hammare eller tappa något stort på marken. Som det färdas genom material med olika densitet i jordskorpan, blir vågen bryts. En serie geophones upptäcka vågorna. Genom att mäta restiden, kan forskarna avgöra djupet till specifika funktioner. Geofysiker använda seismiska refraktion att avgöra berggrunden djup. De kan också bestämma placeringen av grundvatten kanaler och identifiera de platser av förkastningar använda seismiska refraktion tekniken.

    
    Copyright © 2011 give2all.org