välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man konstruerar en orion xt10 teleskop skyquest Intelliscope med dobsonian bas

Postad av : Jan-Olof Stoor

Orion teleskop har rekommenderats av amatörer och professionella stjärna gazers sedan början av sjuttiotalet. Tjugoförsta århundradet astronomer bekräfta att Orions val av teleskop och kikare är ett steg över konkurrenterna. Nya teleskop fortsätta att transporteras från Kalifornien till platser som Tomball, TX, där vår helt nya Orion XT10 Skyquest Intelliscope Telescope med Dobsonian Bas levererades idag. Som amatörer, har vi investerat bara tillräckligt med pengar för att bli imponerad av vad våra pengar köpt, och nu måste vi ta ut den ur lådan och sätta ihop den. Här är de steg vi tog till med Dobsonian bas konstruera en Orion XT10 Skyquest Intelliscope Telescope,

Du behöver:
Orion XT10 Skyquest teleskop
. Dobsonian bas.
Phillips skruvmejslar.
Platt huvud skruvdragare.
Spanner skiftnycklar (metriskt).
Skiftnyckel istället.
Brukskniv.
Sexkantsnyckel (medföljer).


1.
Klipp bandet som håller fast lådan avslutades med en brukskniv. Se till att inte skära för djupt in i lådan när du öppnar. Öppna bladet brukskniv 1 /2 "att vara säker på att din Klipp inte går för djupt. Öppna flikarna och dra ut den påse som innehåller alla delar och instruktionsboken efter ta bort de tre översta frigolit bitar som håller teleskoptuben centrerat i transportlåda.
2.
Open låda som innehåller Dobsonian grunden för Orion XT10i Skyquest Telescope. I den finns 5 stycken som bygger upp Dobsonian bas. En trekantig primära bottenplatta, den runda sekundära bottenplattan, och tre stycken som skapar den faktiska stå som håller Orion XT10i på plats. Skruva den primära bottenplattan fötterna i de förborrade skruvhål för att påbörja byggandet.
3.
Fäst tre styck teleskopet stå tillsammans med sex stora Hex skruvarna kvar löst för nu. Placera tre styck teleskopet stå på den sekundära bottenplattan och anpassa piloten hålen i tre delar med hålen borras genom sekundära bottenplattan. Sätt i sex stora Hex skruvarna genom de sekundära bottenplattan och in i tre styck stå och dra åt ordentligt.
4.
Innan bitarna är sammankopplade med den medföljande bulten bottenplattan, mässing bussning , tvättmaskiner och låsmutter är Intellicope kodaren kretsen fast i botten av sekundära bottenplattan. Den Intelliscope ombord omfattar en adapter jack som kommer att anslutas till andra Intelliscope elektronik, vilket gör att Intelliscope positionering mjukvara för direkta användare av Orion XT10i Skyquest Telescope till specifika objekt som är förinställd i Intelliscope databas. Denna funktion gör även amatörer som oss att hitta viktiga objekt på natthimlen.
5.
Fäst alla Dobsonian bas ihop delarna och dra åt låsmuttern en fjärdedel av en sväng förbi tätt. Säkert fyra axel lager pekade i Dobsonian monter. Dessa axel bär tillåta Orion XT10i Skyquest Telescope vridas i botten. Säkra Lodrät justering stannar i den främre skylten på tre styck stativ med tre planbrickor för att möjliggöra justering av vertikal position av teleskopet.
6.
Secure bärhandtaget på utanför den främre skylten på tre styck Dobsonian stå. Med medföljande skruvar, brickor och skiftnyckel, dra i handtaget ordentligt så att sidan av handtaget med företagets namn är riktad mot himlen. Fäst okularet racket över handtaget med medföljande skruvarna genom nyckelhålet öppnandet av okularet racket. Nyckelhålen i racket kan du enkelt ta bort gallret när du bär Orion XT10i i handtaget.
7.
In och fäst den andra kretskortet till montern pjäs som har piloten hål hål för adaptern jack. Med alla dessa bitar av Dobsonian stå konstruerade, är det dags att placera Orion XT10i Skyquest med Intelliscope handhållna positionering på dess Dobsonian stå
8.
Ta bort Orion XT10i Skyquest teleskopet från container. Teleskopet är lindat med mjukpapper och infogas i en lång plastpåse. Ta försiktigt bort papper och väska från hela teleskopet och genomföra teleskopet på Dobsonian Base. Med focuser och justering räckvidd på toppen av teleskoptuben satte räckvidd på axeln lagret och skruva i Specialty spänning ratten och vredet genom två motsatta sidor av tre styck stå och in i Orion XT10 teleskopet. Nu teleskopet är ansluten till Dobsonian basen. Utan att gå längre, är teleskopet klar att användas för att visa rymden objekt. Utan Intelliscope handhållen positionering hårdvara Orion XT10i Skyquest teleskopet och Dobsonian basen är som alla andra manuella teleskopet, bara större och bättre. Nästa steg i konstruktionen är att ansluta och anpassa hårdvara och mjukvara i Intelliscope positioneringssystemet. Läs hur man uppgraderar Orion XT10i Skyquest Telescope med Intelliscope Positioning i vår nästa artikel om Orion XT10i Skyquest Telescope med Dobsonian Base och Intelliscope positionering.

tips och varningar


  • Lämna alla dammskydd på plats under konstruktion.
  • Kontrollera om eventuella tillägg till bruksanvisningen (jag räknade tre ).
  • inte åt någon fästanordning. Den Dobsonian Stativet är tillverkat av MDF och fästskruvarna och bultar kan dras åt för hårt, vilket resulterade i löst sittande skruvar och bultar senare på vägen. AKTA hård åtdragning för bästa tillförlitlighet Orion XT10i Skyquest teleskop delar.
    
    Copyright © 2011 give2all.org