välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en dosimeter arbete?

Postad av : Charlotte Wannberg

Du behöver:
plastbalja
. Varmt vatten.
Tandborste.

Management

Varje dosimeter har ett serienummer. En organisations föreståndare (RSO) eller liknande person tilldelar dosimetrar av personalen som kommer i kontakt med strålning. Arbetarna bära dosimetrar under sin arbetsdag. De vänder dem i slutet av en schemalagd tid, exempelvis i slutet av månaden, och få nya märken att använda. Den sjöfartsskyddsorganisationen skickar märken i ett laboratorium för bearbetning och får en rapport över mängder strålning och nummer bricka. Om en person har fått en överdriven mängd strålning under en arbetsperiod, kan han tillfälligt har utnämnts till ofarliga arbetsuppgifter och ges en medicinsk kontroll.

Läge

Många dosimetrar är badge-stil enheter bärs på en halsrem eller bältesklämma. Bärs nära kroppen, de mäter strålning som kommer till kroppen som helhet. Andra dosimetrar bärs på vissa delar av kroppen. Du bär ring märken, till exempel på ett finger. I detta fall lägger allt en tekniker använder sina händer i riskzonen för strålning. Förutom dosimetrar som är slitna, kan de placeras i stationära platser att spela in exponering i rum och korridorer genom vilka radioaktiva material passerar.

Film Badge

En film emblem finns i en mängd olika storlekar tänkt blir klippt till kläder eller bära runt halsen. Märket är en behållare tillverkade av material som passerar endast vissa typer av strålning. Detta säkerställer att annan strålning inte äventyrar riktigheten i dosimeter. Inuti behållaren är en remsa av fotografisk film. Efter användning, skickar strålsäkerhet chef för märken till ett laboratorium för bearbetning. Efter det utvecklas, kommer filmen ser mörkt om det utsatts för strålningen.

Termo Dosimeter (TLD)

toppdomäner stor del har ersatt filmen badge-typ dosimetrar i USA. I en toppdomän är den aktiva komponenten en kristall som litium fluor. Strålning ändrar kristallen. När ett labb bearbetar dosimeter är kristall värms upp. Det sänder ut ljus fotoner i proportion till den strålning den mottagit, då kristallen återgår till sin ursprungliga form. Labbet utrustning avgör strålning från det utsända ljuset.

Bubble Detektor

Neutroner är en farlig form av strålning som är svåra att upptäcka. En bubbla detektor-typ dosimeter är en liten kapsel med vätska känslig för neutroner. Neutroner passerar genom bubblor detektorn form som kvarstår tills detektorn återställs. Den vätska som har en känd reaktion bildar bubblor från strålning konsekvent priser. Bubblorna räknas för att bestämma exponeringen. Den är pålitlig, billig, återanvändbara och immun mot andra former av strålning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org