välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar strömstyrka

Postad av : Ulf Friberg

Alla elektriska enheter använder spänning och ström för drift av den enheten. Produkten av dessa två helt olika elektriska egenskaper är watt. Den matematiska formeln för denna produkt är volt (v) gånger ampere (i) är lika med watt (W) eller (v * i=v). Tillämpa algebra denna formel för att hitta strömstyrkan är lika med watt delat med spänning eller (i=m /v). Ett annat kännetecken för en elektrisk krets är motstånd. Resistansen i en krets har en direkt koppling på hur mycket ström eller strömstyrka som kretsen kommer att ha. En annan elektrisk formel som kallas Ohms lag har utvecklats för att beskriva detta förhållande. En grundläggande formel Ohms lag som representerar motstånd mot strömstyrka ges som spänningen är lika med löpande gånger resistans (R) eller (v=i * r). Tillämpa algebra denna formel är strömstyrkan lika med spänning dividerat med resistens eller (i=v /r)

Du behöver:
En teodolit
. Ett stativ.
Information om undersökningen eller förfarandet plan.
.


1.
Hitta strömstyrka en 100-watts glödlampa som tillhandahålls av ett hushåll spänning på 120 volt. Använd formeln ovan av i=v /v, där 100 watt /120 volt är lika med 0,83 ampere.
2.
Använd samma formel, men denna gång använda specifikationerna från ett kök spis. Ugnen och spisen när alla elementen är på kommer att använda 12. 000 watt med 220 volt som levereras från strömbrytarpanelen. Formeln kommer att läsa i=12,000 /220. Den strömstyrka för kaminen kommer att 54,5 ampere.
3.
Beräkna strömstyrka för en bilstereo högtalare som matas med 12 volt ström och har en inre resistans på 30 ohm . Med hjälp av motståndet formel, "jag" är lika med 12 volt delat med 30 ohm eller 12 /30. Den strömstyrka är 0,4 ampere.
4.
Uppskatta strömförbrukning från en enda spis element som har ett noterat motstånd 10 ohm. Använd en matningsspänning på 220 volt. Formeln kommer att läsa 220 /10 är lika med 22 ampere.
5.
Hitta strömstyrka med samma element men i en lägre spänning på 110 volt. Formeln med siffrorna vara 110 /10. Den strömstyrka är lika med 11 ampere. Notera att med spänning tillhandahålls är hälften av värdet från steg 4, så är den teoretiska strömförbrukningen av samma grundämne.

tips och varningar


  • Vanligtvis är individuella spis element beskrivs av spänning och effekt. Ovanstående är teoretiska värden för demonstrationen. Faktiska spänningsförande krets resultaten kan vara olika. Använda elmätare som beskrivs nedan kommer att ge ett säkrare resultat. Kabelanslutningarna, ålder av enheter och spänningen kommer alla påverkar det slutliga strömstyrka beräkningar. Använd en clamp-on typ av amperemeter för växelström (AC) kretsar för att hitta verkliga strömstyrka medan kretsen är under drift. Likström (DC) kretsar kommer att använda en inline-mätare för att läsa den faktiska strömförbrukningen av kretsen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org