välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är en solpanel som gjorts?

Postad av : Camilla Näslund

Solpaneler

Solfångare används för att absorbera solljus och producera el från värmen. Deras jobb är ofta dubbelt: de måste omvandla solens energi till en användbar elektrisk ström, och de måste arbeta i samverkan med andra solpaneler att kanalisera denna ström till ett batteri enheten där den kan lagras. Olika utföranden är baserade på de specifika funktioner som solpaneler har, men alla solceller görs på ett liknande sätt.

sammansättning

Hjärtat i solcellen är kisel panel det använder. Detta kiselskivor kommer från kristaller som försiktigt odlas i cylindern former och sedan skivade i tunna skivor. När diskar är polerade, de är dopade med olika material som ger kisel speciella elektriska egenskaper. Ibland dopämnen läggs som kisel skapas, och ibland är de till efteråt i en tunn film ovanpå rån. Solceller har ofta beläggningar att förstärka effekterna av solens energi och göra det lättare för cellen att absorbera solljus så fort det träffar kisel. Över toppen av dessa beläggningar är ett tunt lager av glas som placeras så att ljuset fortfarande kan passera genom, men den känsliga cellen är skyddad från utomstående källor.

Några solpaneler är gjorda av amorft kisel, vilket är en typ av kisel skapades som en kemisk blandning och sedan tillämpas i lager för att skapa solcellen. Amorft kisel kan skapas med flera olika ämnen som lager för att absorbera olika delar av solljus spektrum. Även solpaneler gjorde detta sätt är dyrare, de har mindre material-relaterade kostnaderna och är effektivare än de traditionella versionerna.

Process och struktur

De kvaliteter av kisel kommer att skapa en elektrisk laddning, som är delad och förvandlas till en ström av andra material när den passerar genom cellen, men en cell är bara en liten del av hela solpanel, som får göras från dussintals av sådana celler. I fasta solpaneler som är tänkta att bo på samma ställe i flera år, de celler bundna till en stiftelse lager av termisk betong. Denna betong är avsedd för att kanalisera värme enkelt, vilket är viktigt för överlevnaden av cellerna. Endast cirka 10 till 20 procent av den energi som avges från solen är som faktiskt används av solcell, och resten skapar en stor mängd värme i och runt cellen. De konkreta absorberar och suger upp denna överskottsvärme innan det kan skada cellen.

    
    Copyright ©2011