välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kärnkraftverk historia

Postad av : Jeanette Morales

Kärnkraftverk är en form av energiproduktion första utvecklas med hjälp av teknik från Manhattanprojektet och utvecklingen av atombomben. Energin använder radioaktivt material bombarderats av neutroner i ett försök att skapa kärnklyvning. Denna klyvning har biverkningen att producera enorma mängder energi som kan utnyttjas till elektricitet för elnätet. Även om tekniken gick igenom en stor tid av framsteg under mitten av 20th century, en serie olyckor ledde till en nedgång i forskning och byggandet av kärnkraftverk.

Origins

Efter den första neutronen bombardemang av uran uppnåddes 1932 av Enrico Fermi, var resultatet kärnklyvning, en uppdelning av en atom i mindre delar. Snart bestäms Leo Szilard att en självunderhållande kärnreaktion kan uppstå efter en första fissionsreaktion. Detta ledde till spekulationer om en nukleär kedjereaktion. För att studera detta mer effektivt, emigrerade både Fermi och Szilard till USA och hjälpt till att skapa den första kärnreaktor, Chicago Pile-1. Den 2 december 1942, var reaktorn aktiveras, börjar en ny nivå av forskning om Manhattanprojektet och i huvudsak att skapa världens första kärnkraftverk.

kärnkraftverket Elkraft först skapades av ett kärnkraftverk Den 20 december 1951 med produktion av 100 killowatts från Arco Reactor i Idaho. Tre år senare blev Sovjetunionen det första landet att genomföra elproduktion för sitt elnät. Den Obninsk kärnkraftverk producerade fem megawatt el enligt Internationella atomenergiorganet. Genom 1955, ett antal forskare, ingenjörer och politiker verkat för en fortsatt utbyggnad av kärnkraften. President Dwight Eisenhower höll ett tal med titeln "Atoms for Peace", som fokuserade på den fredliga utnyttjande av kärnkraft och konferensen i Genu00E8ve etablerade parametrar genom vilka nationer skulle utveckla tekniken.

Expansion Under 1960 och 1970, i fokus för forskarna var att bygga ut kapaciteten vid kärnkraftverken. Medan den genomsnittliga fabriken år 1960 kunde producera en enda gigawatt, inom två decennier, var den genomsnittliga anläggning för tillverkning av mer än 100 gigawatt. Oljekrisen på 1973 haft en stor effekt på ett antal länder över hela världen. Många nationer förlitade sig på fossila bränslen för makt, men med uppkomsten av krisen, som att verka för kärnkraftverken en ersättning gjordes. Ett exempel på ett land som tidigare krisen som en anledning att utöka sin kapacitet Frankrike. År 1971 levererade olja nationen med cirka 39 procent av sin makt. 2006 hade Frankrike ersättas nästan 80 procent av strömkälla med kärnkraftverk.

Katastrofer

Två kärnkraftverk katastrofer orsakade en stor förändring i allmänhetens uppfattning om kärnkraft. År 1976 orsakade en olycka på Three Mile Island kärnanläggning i Pennsylvania en partiell härdsmälta. En tryckvattenreaktor släpps radioaktiva gaser och jod-131 till samhället nära Harrisburg, Pennsylvania. Detta följdes år 1986, med explosionen av en reaktor vid kärnkraftverket i Tjernobyl i Sovjetunionen. Tjernobylkatastrofen lett till utsläpp av fyra hundra gånger nedfallet av Hiroshima atombomben enligt Public Broadcasting Corporation.

Minskad

Efter de två katastroferna avbröt USA sin expansion av kärnkraftverk över hela nation. Sammanlagt 63 kärnkraftverk enligt Department of Energy. Mycket av detta var resultatet av den offentliga sektorns efterfrågan rapporterade dock Brookings Institution i September 2004 uttalade policy rapport att produktionen av kärnkraftverk resulterade i 15 till 30 procent högre kostnader än kol och natur gasanläggningar under hela livstiden för anläggningen . Andra länder som Irland och Polen, har valt att förhindra skapandet av en kärnkraftsindustri genom lagstiftning, att ytterligare begränsa tillväxten av kärnvapenspridning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org