välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar svamp inomhus

Postad av : Valon Istrefi

De flesta svampar idag odlas inomhus, så att de odlas året runt. De växer ganska snabbt (inom 6 till 8 veckor) och måste placeras på en sval, fuktig plats där luftfuktigheten kan övervakas

Du behöver:. .
Spore eller leka
Odlingssubstrat.
Mörka området i ett hem.
Liten kastrull med vatten.
Inomhus termometer.
Spray vattenflaska.


1.
Leta Spore (små reproduktiva organ, ungefär som ett frö till svamp) eller leka (trådliknande mycel) på trädgårdsskötsel leverans butik, eller köpa det på nätet, för den svamp du vill växa.
2.
Placera Spore eller leka i din odlingssubstrat ca 1 /2 tum djup. Shitake svamp normalt odlas på lövträd eller lövträd sågspån, ostronskivling på halm och vita champinjoner på komposterad gödsel. Vatten försiktigt.
3.
Placera din svamp plantering i en sval, mörk och fuktig plats i hemmet, antingen en källare eller ett skåp område.
4.
Placera
kastrull med vatten bredvid svampen tillväxten att bidra till fukt till området.
5.
Placera termometern bredvid tillväxten. Om du använder Spore, bör temperaturen vara ca 70 Fahrenheit grader tills tillväxten visas. Då temperaturen skall sänkas till 55 till 60 grader. Om du använder spawn, bör temperaturen vara cirka 55 till 60 grader hela tiden.
6.
Regelbundet kontrollera temperaturen och fuktnivån på området för din svamp plantering, och se till att är fuktigt hela tiden.

tips och varningar


  • Om du använder Spore och behov av att höja temperaturen i området till 70 grader, en värmedyna kommer hjälp. Tänk bara på att checka in på den regelbundet, eftersom det kan vara en brandrisk. Sporer bör normalt rot inom tre veckor, varefter temperaturen skall sänkas.
  • Kontrollera att du använder svampar som är ätliga och säkra. Flera typer av svampar kan göra dig sjuk eller till och med orsaka dödsfall om ätit. Också se till att hålla svampen utom räckhåll för barn och husdjur.
    
    Copyright ©2011