välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilka kemikalier som används i omedelbar isklampar?

Postad av : Camilla Näslund

Instant is Pack är ett bra första hjälpen lösning stukningar, sträckningar och andra mindre skador och därmed är inkluderade i de första hjälpen-kit som finns i dag. Men sättet som ispåsar genererar kyla så snabbt, eller hur de kan förvaras i rumstemperatur så länge, förblir ofta ett mysterium för de flesta konsumenter. Förstå de kemikalier som används i kemiska isklampar kan du använda dem på ett säkert och effektivt i en nödsituation

jonförening

Ammonium Chloride (NH4Cl) är en vanlig jonförening används i kemiska ispåsar för att reagera med en icke-jonförening att skapa den "kalla" känsla.

Alternativa jonförening

ammoniumnitrat (NH4NO3) används i äldre förpackningar kemisk is, men samverkar med den icke-jonförening på samma sätt. Ammoniumnitrat också användas som en gemensam handelsgödsel.

Vatten

Vatten (H2O) är den icke-joniska föreningar som används i båda typer av förpackningar kemiska is. Vatten är både säkra och gemensamt, vilket är en perfekt icke-jonförening för isklampar

Reaction

När joniserande och icke-joniska föreningar kommer i kontakt, en "endoterm" reaktionen sker som använder energi (i form av värme) från omgivningen och skapar en "kall" känsla.

Construction

Vanligtvis en liten mängd av jonförening är placerad i en tunn glasflaska och svävande i en vattenlösning (eller vatten -laden gelen) inuti en förseglad påse. Användaren bryter flaskan orsaka reaktionen men eftersom det är förslutna, är reaktionen mindre sannolikt att orsaka skada för användarna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org