välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en 3D-modell i faser av månen

Postad av : Valon Istrefi

Modellering jorden och månen gör en uppskattning av de vinklar som skapar den månens faser. Månen lyser på ena sidan av solen, medan den sida av månen vänd bort från solen är mörk. Som månen kretsar kring jorden, olika vinklar mellan jorden, solen och månen sammanföra olika delar av upplysta och mörka sidan i sikte. En bild av den mörka sidan av månen kallas nymåne medan en bild av den upplysta sidan av månen kallas fullmåne. När månen går framåt från nya till full det sägs vara vaxning och från full till ny den är avtagande.

Du behöver:
liten lampa
. Stor frigolit Ball.
Små frigolit Ball.
Blå färg.
Ljus grå färg.
Blommor Wire.


1.
Måla stora Styrofoam bollen blå för att representera jorden. Måla den lilla Styrofoam bollen grå att representera månen.
2.
Vika änden på en bit blommig tråd i en liten krok form. Kroken ska vara ca u00BD-tums längd.
3.
Skjut blommor ledaren genom Styrofoam bollen representerar jorden till böjd ände av kabeln. Fäst bollen till blommiga tråd genom att piercing kroken in bollen.
4.
Vika änden av en annan bit blommig tråd i en liten krok form. Återigen bör kroken vara cirka u00BD-tums längd.
5.
Skjut blommor ledaren genom frigolit bollen representerar månen till slutet av hooked tråd. Fäst bollen till blommiga tråd genom att piercing kroken i bollen.
6.
Vrid blommiga tråd sticker ut från toppen av månen runt blommiga tråden sticker ut från toppen av Jorden. Längden på blommiga tråd mellan jorden och månen skall vara tillräckligt lång för månen hänga över sidan av jorden men inte så länge att månen hänger nedanför jorden. Den blommiga ståltrådsklämmor bör förbli löst nog för månen att snurra runt jorden.
7.
Häng modellen nära en ljuskälla, till exempel en lampa. Den sida av det upplysta jorden representerar dayside. Eftersom månen flyttas runt jorden, kommer den sida som vetter mot bakgrund förbli tänd. Sett från modellen av jorden kommer olika mängder av den ljusa sidan och mörka sidan av månen vara synlig visar månens faser.

    
    Copyright © 2011 give2all.org