välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur att observera månens faser

Postad av : Annika Hultén

Faser av månen har observerats och registrerats av kulturer över hela världen i tusentals år. Den framträdande av månen på himlen som den näst ljusstarkaste objekt (efter solen) tillåter enkel observation med blotta ögat. Faser av månen är indelade i New Moon, vaxning, fullmåne och avtagande. Uppdelningen mellan den ljusa sidan och mörka sidan av månen kallas avslutare. Dessa faser är resultatet av den förändrade sol-jord-Moon vinkel som månen kretsar kring jorden.

Du behöver:
Pencil
. Loggbok.


1.
Skapa en logg för att spela in observationer. Loggen bör ha utrymme att spela in datum och tid för observation, en tom cirkel, som symboliserar månen och utrymme att spela in några anteckningar.
2.
Varje dag /natt, iaktta månen. Anteckna datum och tidpunkt för observationen i loggen. Skugga på månen diagrammet för att matcha fas observerats.
3.
Upprepa synpunkter dagliga och nattliga tills en full cykel har avslutats (ca 28 dagar). Om vädret förhindrar observation, notera det i din logg för den dagen.

Tips och varningar


  • månen är inte i samma position på himlen vid samma tidpunkt varje dag. Ändra valet av tidpunkt för synpunkter kommer att se månen syns (om vädret tillåter) när observationer görs.
    
    Copyright © 2011 give2all.org