välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad håller universum tillsammans?

Postad av : Jeanette Morales

Under hela existens den mänskliga arten, förekomsten av och innehållet i universum har en pågående fråga. Olika åldrar har utvecklat olika teorier och svar-en del religiösa, andra bygger på komplicerade vetenskapliga spekulationer. Ironiskt nog med de tekniska framsteg som i våra dagar, på många sätt har vi kommit några närmare ett svar nu än vi var i forna tider

The Age of the Universe

Enligt de senaste vetenskapliga mätningar görs av National Aeronautics and Space Administration (NASA), är universum uppskattas till cirka 13. 700 miljoner år gammal, till solsystemet vara 4,5 miljarder år gammal och människor ha existerat för några miljoner år. Einsteins teori om att universum är krökt snarare än platta är allmänt accepterat av det vetenskapliga samfundet. Universum är också en uppfattning hos forskare att vara expanderar, en kontinuerlig process som börjar med Big Bang, som signalerade universums skapelse.

De grundläggande elementen i universum

I antikens Grekland, trodde Aristoteles universum bestod av fyra grundläggande element: luft, jord, eld och vatten. Det femte elementet, den så kallade etern, eller vakuum, som hölls universum tillsammans med Jorden i centrum. Endast med Copernicus kom upptäckten att jorden inte var i centrum av universum, men i själva verket kretsade solen. Var dock tanken på en verkligt tomma rymdens svårt att förstå av astronomer under den forntida och medeltid, som föredrog att tro att utrymmet i universum i själva verket var full av små partiklar i ständig rörelse, som i sin tur höll universum tillsammans.

Universum och Bibeln

I Första Mosebok, Gud åstadkommit skapandet av jorden i sju dagar, först skapar själva planeten, då avskiljning av torrt land från vatten, och därefter fylla planeten med växt-och djur skapelser, som kulminerade med Adam och sedan Eva. Det har diskuterats inom och utanför den religiösa gemenskapen om den exakta längden av en biblisk dag, och universums natur i förhållande till Bibeln. Vissa kommentatorer har insisterat på undervisning i kreationism och intelligent design tillsammans med evolution i skolorna. Andra bedömare har framhållit finns det ingen grundläggande konflikt mellan bibliska läran och strikt vetenskaplig undersökning.

Mörk materia och mörk energi

The Dark Universe Explorer (DUNE) är utrustad med en högeffektiv teleskop för att observera och mäta mörka materia och mörk energi i en helt Sky Survey. Mörk materia och mörk energi är viktiga komponenter i den senaste teori för att förklara innehållet i rymden i universum. Enligt astrofysiker, mörk materia och mörk energi-eller något liknande-är nödvändigt att göra upp mer än 90 procent av den upplevda vikten av universum inte förklaras av kända planeter, stjärnor och andra organ som finns i kosmos Den expanderande universum Det vetenskapliga samfundet accepterar generellt teorin att universum expanderar, och är faktiskt expanderar allt snabbare takt. Detta fenomen tar upp en annan gnagande frågan för forskare om huruvida universum en dag kommer att expandera så långt att det kommer att dra sig isär. Den allmänna uppfattningen är medan detta faktiskt kan inträffa, det finns inget att frukta inom överskådlig framtid. De bästa vetenskapliga faktorer är att universum kommer att finnas längre än en Googleplex, följt en av tusen nollor. En mera omedelbar fråga kan vara om den mänskliga arten kommer att medföra någon olycka, som torkar oss ut som en art långt innan dess.

    
    Copyright © 2011 give2all.org