välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför kan du se månen när det är fortfarande ljust ute?

Postad av : Jeanette Morales

Månens närvaro i dagsljus förvånar barn och pussel vuxna. Månens faser och reflekterande egenskaper är nyckeln till att förstå detta naturliga underverk

Funktioner

Enligt NASA är månen ligger 238. 855 miles från jorden. Vid ungefär en fjärdedel av jordens diameter, åtgärder månen 2. 140 miles. Enligt Astronomiska Society. org, "Månen är det enda på himlen (andra än solen) som inte ser precis som en peka av ljus eller en otydlig otydlig lapp som ses med blotta ögat. "

Förklaring

Innehar en mycket reflekterande yta, liknar månen en massiv spegel. Dagsljus, solens strålar studsa månen ner på jorden. Enligt NASA: s Fråga en astrofysiker," När du tittar på månen , du ser det ljus som reflekteras från det. Detta är inte alls lika ljus som solen, men det är upp till 100. 000 gånger så starkt som den ljusstarkaste natten stjärna. "Under dagen stjärnor sänder ut alldeles för lite ljus för att skiljas från ljusstyrkan på himlen. Tillräckligt stor för att reflektera mer ljus än dess bakgrund, blir månen synlig.

månens faser

Även om båda himlakroppar rör sig hela tiden, samma sida av månen alltid är vänd mot jorden. Den del av den sidan synliga till jorden varierar i en cykel kallas månens faser. Viktiga steg är första kvartalet, vaxning halvmåne, nymåne, avtagande halvmåne, tredje kvartalet, avtagande puckelryggig, fullmåne och vaxning puckelryggig. I vaxning stadier verkar månen att växa i storlek och i avtagande etapper, sker det omvända.

Överväganden

Vädret påverkar dagtid observationer. Enligt Whyzz. com, "Ibland du kanske inte ser månen under dagen, men detta beror vanligtvis på moln som är i vägen eller vilken fas månen befinner sig i. När det är i vissa faser kan månen ibland vara svårare att upptäcka under dagen även om det fortfarande där. "

optimal visning Times

Scan himlen för månen i dagsljus under särskilda månens faser. Enligt Astronomiska Society. com, "Under första kvartalet och vaxning puckelryggig faser, är månen helt enkelt ses i den blå östra himlen på en klar eftermiddag. "Det är också lätt att upptäcka i västra himlen klar morgnar på avtagande puckelryggig och sista kvartalet faserna

Missuppfattningar

månen reflekterar solens ljus. Avger något ljus av sina egna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org