välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder permanentmagneter som kraftkälla

Postad av : Stefan Svensson

En magnet skapar el direkt när en elektrisk krets skär genom dess magnetiska fältlinjerna --- ett fenomen först märkte av Michael Faraday av en slump under en demonstration under artonhundratalet. Prova att göra en enkel generator med magneter, tråd, en spik, en del kartong och en glödlampa. Magneterna kommer snurrade så att deras linjer korsar ledningar, som producerar en elektromotorisk kraft

Du behöver:. .
Kartong
Rektangulära magneter, ungefär två och två inches.
Nail.
Eltejp (tillval).
Coated-koppartråd.
Små glödlampa.
Kabelskalare, kniv eller sax.


1.
Vik en bit kartong över sig själv, gör en låda med två öppna ändar. Gör fyra veck, skapa fyra ansikten i rät vinkel med varandra, med ett ansikte som består av två överlappande ändar. Göra sin kortaste bredd lite bredare än din magneter, som du måste passa in, och kortare än spiken du tänker använda.
2.
Punktera exakta centrum en kartongen bredare sidor med en spik, piercing hela vägen genom den andra sidan, och lämna den där.
3.
Stack flera magneter tillsammans på motsatta sidor av spiken i kartong låda, placera lika många magneter på vardera sidan av nageln. För extra stabilitet, linda eltejp runt två travar av magneter och spiken, centrering dem så bra som möjligt för stabiliteten, eftersom du så småningom kommer att snurra spik och därför travar av magneter.
4.
Linda kabeln runt kartong om 100 till 300 gånger, vilket gör lika stora klasar på båda sidor av ändarna på spiken. Wrap i endast en riktning, vilket gör lindningar parallellt.
5.
Skala av isoleringen i ändarna på kabeln med en kabelskalare, kniv eller sax och montera de kala ändar till två terminaler av glödlampa. Använd eltejp för att hålla kablarna till lampan. Snurra spik, och titta på lampan tänds. Du har skapat el genom att skära av magneter "kraftlinjer genom att snurra dem över spolar på tråd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org