välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken typ av anläggning används för att göra papper?

Postad av : Ulf Friberg

Gift från öst

Paper, som är döpt efter egyptiska papyrus, var faktiskt uppfanns under det andra århundradet av kineserna. Egyptierna gjorde papyrus med stjälkar av papyrus anläggningen, som i 90 graders vinkel och blöt och komprimeras till en tjock, sprött ämne som kan användas för att göra långa blad, som kallas rullar. Den egyptiska papyrus, först som produceras i det tredje århundradet f. Kr. , var ett billigt alternativ till pergament, som grekerna gjorde med djur (oftast får) skinn. Den kinesiska används eukalyptus, ris och andra cellulosa rika växter perfekt ett ämne som hade en slät yta som pergament, kan vikas ihop och användas för att göra böcker. Det var också billig nog för att producera denna tusentals order skulle kunna utfärdas för befolkningen istället för att bara hundratals. Ämnet togs väster av arabiska och italienska aktörerna som kallade materialet "papper" på grund av sin likhet med den grövre, mindre hållbara papyrus.

Cellulosa och teknik

Nästan allt papper idag tillverkas med hjälp av cellulosa fibrer från växter. Den är gjord med samma blötläggning och trycka på "mekaniska" metoder som används av de kinesiska eller "kemiska" processer som bryter ner fibrer av anläggningen till en fin konsistens som sedan torkas och belagd. Kemiska processer skapar mycket tät papper, som används där styrka är viktigt eller för utskrift. Mekaniskt bearbetade papper är mindre tät och används för tidningar, tabletter skola och pocketböcker --- någonstans en billig, mindre permanent papper behövs. Båda processerna använder fiber som härrör från trä, bomull och lin, stöttepelarna i västra papperstillverkning. Bomull och lin, både växter som används för att göra bomull och linne tyg, används både obehandlade och färdiga tyg formuläret för att göra finpapper.

Blame Gutenbergs Press

Fram till artonhundratalet, då efterfrågan outran utbud till följd till stigande läs-och skrivkunnigheten, var de flesta västerländska papper gjort av bomull, lin och hampa --- och trasor av tyg gjorda av dessa växter. Många valutor, däribland den amerikanska fortfarande använda ett tyg-baserad mix men "massmarknaden" pappersmaskiner började använda träfiber, företrädesvis från mjuka träslag som furu som bröt ner lätt. Tyvärr innehöll trä även harts, en sur substans som tenderade att gult papper över tiden och göra att den blir spröd. Idag papperstillverkare bort så mycket kåda som möjligt och använd mixar som innehåller mer bomull, lin och andra material för att göra mer hållbara, "syrafritt" papper för användning där lång livslängd frågor. Artister kan använda eukalyptus, risplanta och Mulberry massa, alla först användes i Orienten, att göra handgjorda papper för allt från akvarell till boken flyleaves. Och, som börjar med återanvändning av gamla trasor, har sätt funnit att återvinna gammalt papper, skära ner på behovet av att resurser skörda timmer genom att återanvända gamla papper för dagstidningar och andra användningsområden där billiga, icke-permanent bestånd är acceptabelt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org