välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en egen pcb

Postad av : P-O Lennartsson

Gör din egen kretskort (PCB) till din exakta specifikationer. Processen bär dig från layout och design fasen till lödning fasen av kretskort design med enkla verktyg. Endast hårda kärnan hobby skulle göra deras egna kretsar men det är inte mycket svårt. Göra din egen PCB-kortet platser som du in i leden av eliten bland hobbyister och du skiljer dig från

Du behöver "nybörjare". :
Bakbord och leder
. Dioder, kondensatorer, och allt annat du vill bifoga.
Dator med internet och skrivare.
Högblank papper.
Järn.
Koppar plätering laminat (PCB-kortet).
Stålull.
Bågfil.
Skål.
Stålborste.
Vatten (1 pint destillerat, resten från kranen).
Gamla kläder, glasögon och handskar.
Mask för att blockera damm.
1 /2 kopp ammonium persulfate pulver.
Maskeringstejp.
Plastgaffel.
Pappershanddukar (1 rulle).
Aceton (nagellacksborttagare).
Stor synål.
Dremel eller borr som kan greppa nålen i dess spets (skruv och chuck).
Lödkolv.


1.
Använd en skärbräda att designa din krets. Brödunderläggen kan du få kretsar tillsammans utan lödning eller bekostnad av en tryckt fast kretskortet (även känd som en PCB). Testa delarna för att se till att allt fungerar och göra nödvändiga ändringar att fastställa eller finjustera kretsen. Använd denna möjlighet att finjustera banan genom att pröva olika konfigurationer. Använd kopplingsdäcket som en guide under kretskonstruktion.
2.
Designa din krets med hjälp av programvara baserad på kopplingsdäcket prototyp. Kontrollera att du skriver ut spegelbilden av den krets som du vill ha på ytan av koppar eftersom inte alla program kommer att "vända bilden" runt för dig. När designen är skapad, skriv ut på högglansigt papper.
3.
Klipp till en bit koppar plätering laminat storleken på kretskortet med hjälp av en bågfil. Stålull att skrubba ytan av koppar rena och undvik att vidröra den med fingrarna eller förorena på kortets yta med smuts /olja från och med nu tills du har etsning i styrelsen.
4.
Placera skriva ut på högglansigt papper med bläcket sidan mot koppar i koppar klädda laminatet. Tejpa ner pappret med maskeringstejp så att det inte finns några rynkor. Applicera värme från ett strykjärn på baksidan av papperet och tryck för att smälta bläck till koppar. Ta bort värmekällan (järn) och låt svalna.
5.
Sätt laminatet i en skål med vatten med papperet fortfarande på den. Använd en stålborste för att försiktigt instegsskydd baksidan av högblankt papper och lägga diskmedel så att vattnet tränger in i papperet. Använd stålborste för att lägga nötning på papperet ibland som papperet börjar mättas med vatten. När papperet börjar lossna, gnugga pappret med tummarna tills det skalar av. Sudda bort resten av papperet för att avslöja bläck.
6.
Torka bort kretskortet för att ta bort vatten och fukt. Sätt på gamla kläder. Sätt handskarna på och glasögon för att skydda dig mot de kemikalier som du ska använda. I ett väl ventilerat område, sätta pulver ammonium persulfate i vatten, lägga en 1 /2 dl per liter vatten (helst destillerat vatten).
7.
Använd en plastgaffel att skaka av alla bubblor som form. Låt styrelsen att vila förrän alla koppar är etsad (kemiskt bort, i detta fall) från styrelsen, där exponerade. Skölj kemikalier bort i vatten i tjugo minuter, och se till att skölja hela styrelsen. Torka tavlan.
8.
Använd nagellacksremover (aceton) och en stark pappershandduk för att skrubba bort bläcket som finns kvar på ytan. Varje gång pappershandduk blir mörkt, lägga aceton till en annan del av pappershanddukar och skrubba igen på en plats där det fortfarande finns bläck. Under ytan av färgen ett lager av koppar i den form du skrev ut tidigare.
9.
Borra ett hål på de platser där du vill löda delar till styrelsen. Om du inte har en specialiserad borr, använda en stor synål med nålsögat slint i halv att borra hålet. För att påskynda processen, stick in nålen i en borr. Om nålen är för liten för att borren att hålla i, använda en Dremel-verktyg för att borra. Borra vinkelrätt mot nypräglade PCB. Löd i de delar där du behöver dem vara.

tips och varningar


  • En borr press eller dremel tryck hjälper dig att borra i styrelsen vid en vinkelrät vinkel. Gå långsamt och inte lägga för mycket nedåt press på övning för att undvika flisning ut på andra sidan av brädet.
  • Andas inte in damm vid skärning i styrelsen eller någon rök kemisk när man arbetar på tavlan. Använd andningsskydd när styckning och göra alla aktiviteter i det fria eller en väl ventilerad plats eftersom skador inte alltid syns tills kroppen (inklusive lungor) börjar läka. Se till att du bult ner allt som du borra så att den inte spinna utom kontroll och orsaka skada eller skada människor. Läs och följ alla instruktioner som följer med din utrustning. Använda skyddsutrustning medan du gör det här projektet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org