välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är pneumatik?

Postad av : Ulf Friberg

Det finns flera sätt att sköta maskiner, och två av dessa sätt införliva Fluid Control: hydraulik och pneumatik. Hydraulik använder inkompressibel vätska, medan pneumatik använder tryckluft. Vissa säger pneumatik är ett mycket effektivare sätt att använda maskiner, och detta gäller i synnerhet mindre maskiner

Funktion

Pneumatik verksamhet. använda en av tryckluft eller specialiserade gas. Trycket av denna gas är då verkar på olika kolvar och drift delar till maskiner för att flytta dem och göra hela verksamheten fungerar.

Gaser

Tryckluft vanligtvis används i pneumatik system eftersom de flesta andra gaser kan vara hälsofarliga. Komprimerad koldioxid används ibland som en ersättning.

Simplicity

Pneumatiska system ofta används eftersom de är enkla att bygga och driva. Användning av cylindriska behållare och grundläggande delar, behöver fabriksarbetare inte veta hur man ska hantera komplexa maskiner att använda dessa system.

Säkerhet

Pneumatiska system är mycket säkra, om det av någon anledning en annan gas än luft eller koldioxid koldioxid används. Det finns begränsade brandfara och om tryckluft läcker ut, är det inte giftig för dem som kan andas in den

Typer

Det finns många olika typer av pneumatiska system där ute. Allt från borrmaskiner till specialiserade luftbromsar kan anställa tryckluftssystem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org