välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om användning av speglar

Postad av : P-O Lennartsson

Människor har älskat speglar sedan den första reflektioner i vatten där observerade och människor insåg vad de såg ut. Speglar har gått igenom många material och användningsområden genom tiderna, en del mer kreativa, andra praktiska eller dumt. Det finns definitivt sanning i tanken att världen som vi känner det nu inte skulle existera utan speglar

Historia

Reflekterande kopparplåtar nämns i Bibeln, romarna nämna några av de första glasplattor speglar, och polerad metall var på modet under medeltiden.

Praktiska tillämpningar

Det mest betydelsefulla uppfinning som använder speglar är teleskopet (se Resurser). Fotografering, och med det tidiga filmskapande, inte kunde ha kommit till stånd utan speglar. Avancerad teknik som laser och ljusbrytning speglar användning. Ändå att kunna se bakom dig när du kör är förmodligen den minst märkte, mest funktionella användning för speglar i dagens värld.

Roliga program

Speglarna är bra för användning i konst och hantverk, till exempel i göra mosaiker. Discot Globe, tvåvägsspegel, leksaker baby och morsekod alla har spegel-baserade historia (se Resurser). Glöm inte mode: komprimerar, speglade solglasögon och juvelprydda paljetter är aspekter av speglar

Future

Den senaste utvecklingen i speglar, i stor skala, är det flytande kvicksilver spegel som väsen fulländade för stora teleskop. . Ju större spegel, desto högre kostnader-när du dubbelt så stor som en spegel, multiplicera du dess kostnad med 10 (se Resurser)

Goda råd

Använd en spegel när du har problem med fukt. eller fukt i källaren att upptäcka problemet. Lämna den natten, och om spegeln har vattendroppar på det på morgonen är problemet kondens. Ingen fukt på spegeln innebär att problemet är läckage.

    
    Copyright © 2011 give2all.org