välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hoppkräftor fakta

Postad av : Charlotte Wannberg

Det finns många små och oftast osynliga varelser som lever i världens hav och vattendrag. En typ av dessa är en grupp av kräftdjur som kallas hoppkräftor. De finns utbredda över hela planeten och spelar en viktig roll i världens ekologi. En något märklig grupp av organismer, hoppkräftor är ändå komplex och intressant

Identification

Hoppkräftor har en droppformad kropp som är. ogenomskinlig. Från ena ändan, två stora antenner spira, medan en kortare par ur den andra änden.

Storlek

Dessa kräftdjur är mikroskopiska organismer. Majoriteten intervallet mellan 1 och 2 millimeter lång, även om vissa polära arter kan nå upp till 1 centimeter i längd.

Geografi

Hoppkräftor utgör en av de största biomassor på jorden och finns överallt. De är i nästan alla sötvatten kropp i världen och även i de flesta hav och oceaner.

Diet

De flesta hoppkräftor är parasiter och fästa sig fisk, koraller och andra marina livet. Andra foder direkt från cellulära växtplankton.

Betydelse

Hoppkräftor är en viktig föda för många fiskar, valar, andra kräftdjur och sjöfåglar. De är också viktiga för att föra kol till havs halter och är därför viktiga aktörer i kolcykeln.

    
    Copyright © 2011 give2all.org