välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör kaliumjodid

Postad av : Stefan Svensson

Kaliumjodid (KI) är en mycket svår faktor att göra eftersom jod är sällan i naturen. Det är oftast används för att behandla sköldkörteln, förebygga sköldkörtel skador och skyddar sköldkörteln från en strålskada. Det är normalt levereras i tablettform, men kan också köpas i en kemisk utbudet hus. Prover av ren KI finns på auktion webbplatser samt

Du behöver:. .
2 fl
 oz.
 icke-metalliska bottleScrewcap topGranulated eller kristallint KIMedicine pipett.


1.
Fyll en 2 fl. oz. flaska omkring 60 procent full av granulerad eller kristallint kaliumjodid att göra en mättad lösning av kaliumjodid.
2.
Fyll flaskan upp till 90 procent full med rumstemperatur vatten.

3.
Tillslut flaskan och skaka den i två minuter. Om lösningen är mättad, bör det finnas fasta KI oupplöst på botten av flaskan. En droppe från en medicin dropper ger i allmänhet cirka 28 till 35 mg kaliumjodid. En vuxen skulle vilja ungefär fyra droppar att skapa bästa doseringen. Idealfallet är korrekt dagliga intaget för en vuxen från 112 till 140 mg. Ett barn skulle ta hälften så mycket, cirka 56 till 70 mg per dag.

Tips och varningar


  • innan intag KI, kontakta läkare för att avgöra om du har jod känslighet. Blanda alltid denna dosering med antingen juice, mjölk eller läsk dryck. Kaliumjodid har en mycket bitter smak, så det måste intas med en dryck.
  • Nyfödda, gravida och ammande kvinnor bör ta extra försiktighet och övervakas mycket noga av en läkare om KI måste vidtas.
    
    Copyright © 2011 give2all.org