välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur fotoceller arbete

Postad av : Magnus Ekblad

En fotocell är en relativt enkel apparat som mäter förekomsten av ljus. . Fotoceller delas in i två huvudkategorier: högt utvecklade versioner som fungerar med komplicerade utrustning för att hjälpa forskare att hitta detaljerade mätningar av mängden och typen av ljus som produceras av naturliga (som stjärnor) eller syntetiska (som glödlampor) källor, och konsumenten- orienterad, fotoceller som i allmänhet bara upptäcka ljus och är opålitliga när det gäller att mäta den. Inget av dessa ska förväxlas med solceller som absorberar inkommande ljus och förvandla den till el. Den genomsnittliga Fotocellen fungerar som ett motstånd. Det innehåller en enkel krets som gör el flödet genom cellen i en viss hastighet. När sensorn delen av cellen, oftast på topp, får ljuset, minskar det motstånd enheten. Detta fick ljus gör att el till flödet genom enklare, snabbare. Ett annat enkelt sensorn mäter förändringar i motstånd och oftast skickar en signal till den primära delen av enheten, vrida på eller av. Motstånd kan kalibreras, som elektrisk kraft mäts baserad på effekterna ljuskällorna har på cellen. Detta leder till en förändring i hur eller när cellen skickar signaler till en annan del av device. Manufacturers göra fotocellerna i många olika storlekar. De billigaste är gjorda med enkla plasttäckning och en keramisk struktur. Två elektroder sätts på vardera sidan av cellen, ansluten till kabel terminaler som den elektriska laddningen passerar. Ljussensorn är placerad mellan dessa två elektroder, tillverkad av ett fotokonduktiva material som förvandlar ljus till elektrisk energi. Detta täcks av en tydligt skyddande skal.

Denna typ av celler också kallas CD-skivor (Kadmium-Sulfide) celler, ljusberoende motstånd (LDRs) och fotoresistorer. De är oftast säljs separat i kategorier baserat på prestation, eller vad olika de kan mäta, från ljus till mörker. De flesta celler mäta ljuset mellan violett och orange strålar på spektrumet. De är vanligtvis inte större än 1 /2 tum i diameter och är vanligtvis bara ca 1 /5 tum.

Fotoceller används också i en mängd olika applikationer. Enkla, är okomplicerade versioner används i leksaker som kan aktiveras med extra ljus eller ljud. Mer komplicerade versioner kan användas i rörelseaktiverat ljus eller larm. Fotocellen känner av en inkommande mängden ljus och sänder en signal när som ljuskälla ändras eller stoppas. Dessa olika versioner från den vetenskapliga fotocellerna används för att mäta mer exakt ljusets egenskaper.

    
    Copyright © 2011 give2all.org