välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vart tog påfåglar sitt ursprung?

Postad av : Camilla Näslund

Ursprungligen fåglar som bara de rika hade råd, och sedan bli populär med djurparker och offentliga trädgårdar, har blivit påfåglar nu ganska vanligt på landsbygden, där de är upp som sällskap och för deras fjädrar, som de fäller under hösten.

naturliga utbredningsområde

Den gemensamma påfågel, även känd som blå eller indiska påfågel, är inhemsk i södra Indien, Pakistan och Sri Lanka, där stora vilda populationer fortfarande frodas.

Strömområde

Förutom deras naturliga miljö, har blå påfågel etablerat vilda kolonier i hela världen, inklusive stora populationer i Kalifornien, Hawaii och Nya Zeeland.

Mytologi

påfågel visas i indiska Hinduernas tro så nära knuten till gud Karttikeya, som sägs rida på fågelns rygg. Påfågeln nämns också i grekiska myter.

Historia

bevis för att feniciska handelsmän förde blå påfåglar som gåvor till faraonerna i Egypten så länge sedan som 1000 B. C. När de var relativt sällsynta, var påfåglar populära burfåglar bland besuttna klasserna i Mellanöstern och Europa.

Avel

selektiva avel har infört varianter av indiska påfågel inte sett i det vilda, bland annat tio olika färgvarianter från vitt till brons, och fem olika mönster märkning, såsom preskriberad vingar.

    
    Copyright ©2011