välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en tidvatten Delta?

Postad av : Magnus Ekblad

En tidvatten Delta är inte detsamma som ett floddelta. Floddeltan är skapade av jord avlagringar från utloppet av vatten, till exempel på Mississippi och Atchafalaya Rivers. En tidvatten Delta är sanden baren eller stimmande område vänster vid mynningen av en flod av rörelse botten lera och sand med en dygnsprovet tidvatten och strömmar som orsakas av att tidvattnet

Du behöver:.
Volumetrisk pipett.
Gummi glödlampa.
Flytande lösning.

dagaktiva och Semidiurnal Tides

En dagaktiva tidvattnet har ett högvatten och ett lågvatten per dag. En semidiurnal har två högvatten, var ungefär samma höjd och två lågvatten varje dag. Båda tillverkar tidvattnet, den horisontella rörelsen av vatten som följer av ebb och flödet av vatten i samband med tidvattnet.

The River Bidrar till Tidal Delta

Floden bidrag till ett tidvatten delta börjar med flödet av älven mot en inkommande tidvattnet, som orsakar partiklar i tidvattnet som skall deponeras längs en linje tvärs över mynningen av floden. Senare, när baren bygger, tillägger floden sin egen börda av slam till baren.

Tidal Delta vs floddeltan

När ett floddelta som Mississippi Delta former, kommer dess bifloder se ut fingrar sprider sig från en hand, så småningom ett fåtal starka tillflöden kommer att utgöra den mindre kanaler slam i. När en tidvatten delta silt i, kommer en ny kanal form inte om genom påverkan av en stormflod eller muddring av människan.

Bland Delta

tidvatten delta i floden Ganges är den största, som spänner mest i Bangladesh och Västbengalen region. Niger River Delta är en del tidvatten och del River Delta och sitter i slutet av den 2. 500 kilometer långa floden Niger, den tredje längsta flod i Afrika. Mississippi River Delta tar in flöden från Atchafalaya Basin, det mest ekologiskt variationsrika område i USA.

Effekter

När en tidvatten delta silt i och hittar en ny kanal, särskilt på en plats där nya kanaler inte muddras för att hålla floden för att en viss kurs, då affärer, människor och liv är beroende av floden måste också flytta. På platser där muddring är regeln, som med Mississippi, kan de ekonomiska kostnaderna för ett tidvatten delta mätas av kostnaden för nästan konstant muddring.

    
    Copyright © 2011 give2all.org