välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad man ska ge en katt i smärta

Postad av : Jeanette Morales

Våra husdjur kan känna så mycket smärta som vi gör, men det är svårt för dem att låta oss veta hur mycket de gör ont. Subtila tecken kan tyda på en katts obehag, men är den stoiska varelser som de är, är det ofta svårt att berätta. När vi vet Kitty är ont, det finns några saker vi kan göra för att hjälpa henne att må bättre

tecken på smärta

Enligt veterinären Dr Ron Hines, kan kattdjur smärta vara ett resultat av operation, olycksfall eller sjukdom och är antingen tillfälligt eller permanent. Kronisk smärta i äldre husdjur som i övrigt är frisk är oftast på grund av artrit och gemensamma instabilitet.

Katter dölja sin smärta och kommer ofta föraning upp när magen gör ont. Vissa katter fräser och morrar om det smärtande området är rörd, och de kommer inte spinna när klappad. Katter med akut smärta brukar uppleva en minskad aptit, jamar oavbrutet, dregla mer än vanligt, andas snabbt och har en ökad hjärtfrekvens.

Mediciner

Katter har unika kropp biokemi och deras funktioner lever gör det farligt för dem att ta mest anti-inflammatoriska läkemedel som också kan orsaka njurskador. Ge aldrig en katt paracetamol (Tylenol), ibuprofen (Alvedon) eller acetylsalicylsyra.

Försök inte medicinera katten själv om du använder syntetiska smärtstillande. Den vanligaste orsaken till sällskapsdjur förgiftningar uppstår när husdjursägare ger sina djur humanmedicin eller använda ordinerad medicin felaktigt. Denna typ av behandling måste ske under en veterinär tillsyn.

En veterinär kan ordinera kortikosteroider, som är hormoner produceras naturligt i binjurarna och har anti-inflammatoriska och immun suppressant egenskaper. Men kortikosteroider kan ha allvarliga biverkningar så bör inte användas på lång sikt.

Holistic Alternativ

homeopatiska smärtstillande medel är gjorda av naturliga ingredienser. Traumeel är ett smärtstillande medel som innehåller 12 botaniska och två mineraliska ämnen, och är ofta rekommenderas av holistiska veterinärer för smärta. Läkare har använt det i mer än 50 år som ett säkert alternativ till anti-inflammatoriska läkemedel. Traumeel ger kortvarig lindring av mindre värk och smärta och finns i receptfria (OTC) salva och tabletter.

Dandelion Blommorna har en svag men användbar analgetiska egenskaper som gör dem till en säker och skonsam smärtstillande för katter. Du kan göra din egen infusionen genom att värma en handfull blommor i vatten nära kokning, sedan förvalta kyls vätska med en pipett.

För befrielse från artrit smärta, kan katter ta säkert glukosamin och kondroitin som är näringsämnen som hjälper lindra inflammation medan ombyggnad brosk och smörja lederna.

Akupunktur är en kontroversiell behandling av smärta hos katt. Vissa veterinärer helt avfärda det som ett hållbart alternativ, men holistiska veterinärer som Dr Gary VanEngelenburg grundar hela sin praktik på akupunktur och örtmediciner. Akupunkturnålar är så små, i allmänhet endast 0,02 mm brett, att djuret känner nästan ingen smärta. För katter som inte tål nålar, existerar moderna metoder för nål-mindre akupunktur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org