välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en kondensator?

Postad av : Camilla Näslund

Kondensatorer är sammansatt av två elektriska plattor som kan lagra elektrisk laddning i-mellan dem när det aktiveras. Den elektriska lagringsenheter i olika storlekar och används ofta i ett antal elektroniska och mekaniska anordningar. De springer på lika laddning och motsatta teorier polaritet och möjliggöra elektronisk utrustning för att köra mycket längre än vad de skulle med en traditionell strömkälla. En sekundär användning för dessa apparater innebär dessa är ett elektroniskt filter

Historia

År 1745 var två kondensatorer uppfanns individuellt vid ungefär samma tidpunkt. Männen ansvariga var Ewald Georg von Kleist Tyskland och Pieter van Musschenbroek i Nederländerna. Dessa tidiga kondensatorer var burkar fyllda med vatten som var anslutna till ett batteri, som levererade en elektrisk laddning i dem. Benjamin Franklin utfört en utredning av dessa apparater och fick veta att den avgift de kunde hålla var i glaset i burkarna, inte vattnet som fyllde dem. Kondensatorer har uppgraderats som tiden gick, men funktion inte ändrats så mycket.

Identifiering

En kondensator består av två plattorna som är anslutna till en strömkälla. Plattorna kan vara olika former och storlekar, men är av samma storlek och vikt och mot varandra. Sladdar löpa från varje platta och ansluta till varandra med ett batteri i mellan som föder dem både med el. Detta är den grundläggande installationen av en kondensator, och oftast är det som ligger inne i ett metallrör och tas i den enhet som den är lagra el för.

Funktion

En kondensator fungerar genom att först driva de två skyltar som det består av. Varje platta har lika elektrisk laddning, men de kommer att ha motsatt statens kulturråd. Medan kraftkälla de är knutna till föder dem el, ingen ström kan flöda mellan dem. Den elektriska laddningen hålls i stället på plattorna själva. När strömkälla är avskuren, plattorna fortsätta att hålla sin laddning, och de dras till varje av deras back polarisering. Eftersom de inte kan flytta, flöden av el mellan dem och lagras mellan plåtarna. Den enhet som kondensatorn är en del av kan då dra av denna extra energikälla eftersom den måste.

Typer

Det finns många olika typer av kondensatorer där ute, varav de flesta är olika på grund av dielektrika i dem. Detta är det ämne som ligger mellan de två plattorna. Vissa kondensatorer som lockar en hög spänning har inget annat än luft mellan dem. Andra använder en solid som kunde bestå av keramik, glas, plast eller papper. Plattorna är tillverkade av olika material. Vissa består av aluminium och andra eller tantal eller andra liknande metaller.

Varning

Enheter som har kondensatorer måste hanteras varsamt även när de inte är anslutna till en strömkälla. Detta beror på att kondensatorer kan hålla hög spänning avgifter långt efter att de avlägsnas från sin ursprungliga kraftkälla. De kan därför leverera ett kraftfullt chock för de människor som hanterar dem felaktigt. Om du är service en enhet som har en kondensator, noga läsa instruktionerna som följer med det som de kommer att kunna berätta för dig hur man säkert hantera en kondensator.

    Previous:nothing
    Next:hur fungerar biomassa?
    
    Copyright © 2011 give2all.org