välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om järnmalm

Postad av : Charlotte Wannberg

Järnmalm är en av de viktigaste materialen bryts från jordens yta. En brist på ren järnmalm orsakar världens gruvdrift för att skapa innovativa metoder för utvinning. Järn används i stålproduktionen, vilket är en förutsättning för modern ekonomisk expansion i industriländerna. Det ökade användandet av järn kan slutligen bryter kända källor av järnmalm, vilket leder till ytterligare återvinning program

Du behöver:
synål
. rakblad.
sträng.

Funktioner

Pure metalliskt järn är nästan obefintlig på ytan av jorden, orsakar människor att utnyttja järnoxid som sin primära källan för elementet. Det finns tre huvudsakliga källor för strykjärn som kräver olika mining för att uppnå extraktion.
Banded järn formationer finns inom sedimentära bergarter, vanligen åtföljt av magnetit och kvarts. Känd som taconite, gruvor täcker stora strängar av mark i Minnesota, Michigan, östra Kanada och Brasilien. Berget tas bort och krossas i syfte att uppnå taconite, en process som kallas anrikning.
I Chile, Malaysia och Tasmanien, vulkanisk sten som innehåller järnmalm är riklig. Denna inlåning utvinns på ett liknande sätt när det gäller märkesvaror järn formationer och krossade för att ta bort järn. Titan är en vanlig bieffekt av den vulkaniska avlagringar.
Hematitjärnmalm insättningar är mer traditionell inlåning av järn. Avskiljandet av järnmalm från dess gick delar gör detta till en av de bästa källorna för gruvdrift. Den höga koncentrationen av ytterligare faktorer begränsar emellertid volymen av järn ut ur processen. Stora fyndigheter av hematitjärn finns över hela världen, men Australien och Indien har den mest omfattande.

Funktion

Järn är den mest använda metallen i världen. Dess ändring i stål har skapat ramarna och skelett för kryssningsfartyg, arenor, bilar och skyskrapor. Vikten av fortsatt järnmalm är avgörande för den ekonomiska utvecklingen i den mänskliga civilisationen. De stora utmaningar hämta järnmalm inte nödvändigtvis att hitta en stor mängd material, men det faktum att gruvdriften det kan bli svårt. De flesta större malmbrytning förlitar sig på de stora industriländerna, däribland Kina, Brasilien, Indien, Australien, Ryssland och USA.

Överväganden

Den mängd järnmalm som produceras årligen i världen är minst 1 miljard mentric ton, med konsumtionen nästan alltid på uppgång. Så trots den till synes stora resurser, skulle järnmalm som vi för närvarande extrakt vara uttömda 2070. Detta är inte att säga att järn helt har hittills utnyttjats från jorden, men skulle de olika källor som vi använder för att få materialet vara borta. Forskare och järn-och stålindustrin arbetar på nya källor att hämta malm, inbegripet ytterligare forskning kiselsand bättre upphandla varje bit av järnmalm finns. Dessutom har mer avancerade återvinning planer införts. En stor del av stål och järn som produceras i USA kommer från återvunnet material.

Effekter

För att få rent järn från järnmalm, måste syre i materialet tas bort. De viktigaste processer som kan göra detta är smältning och direkt minskning. Eftersom sambandet mellan järn och syre atomer är så stark, en andra del, kol, måste införas för att locka syre. Genom att pulvrisera den järnmalm och slå ihop den med kol-baserade koks och värme till höga temperaturer, syret bort och kolmonoxid bildas. Nyckeln till denna process är genom att hålla området separation som fria från extra syre som möjligt i ett försök att förhindra skapandet av koldioxid.

Betydelse

Element som förekommer allmänt i järnmalm kan ha ett djupgående inflytande på den färdiga produkten om man inte är vaksam under smältprocessen. Effekterna av fosfor i järn kan orsaka ökad styrka och hårdhet, som kan vara till nytta för vissa material. Däremot hindrar det också vissa användningsområden. Svavel kan orsaka järnet blir mer sprött, medan aluminium påverkar den tid det tar att bearbeta. Kisel är en annan faktor vanligt förekommande i järn, men effekterna är minimala. Många av dessa störande element har helt tagits bort sedan tillkomsten av moderna smältningsteknik. De flesta järn från före den 19: e århundradet, innehåller dock många av dessa föroreningar.

    Previous:nothing
    Next:Hur länge kan en delfin hålla andan?
    
    Copyright © 2011 give2all.org