välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skiljer mellan den destruktiva huset Wren och Carolina gärdsmyg

Postad av : Stefan Svensson

Djärvt gå där ingen fågel har gått före är gärdsmygen ett notoriskt tilltalande arter. Det är en liten boll av fjädrar lindade runt en attityd, flitting om människor med svans högt, gräl som om det var tusen gånger större, och sjunger dess hjärta med en melodisk drillar som är betydligt bättre än många andra sångfåglar.

Lär dig att skilja mellan den lilla grå brun House Wren, ett hot mot många andra fåglar, och den milda och vackra Carolina Wren som delar mycket av sitt territorium. . Var noga med att läsa min Tips Varningar om dessa två arter under

Du behöver:
ett skarpt öga och känsla för detaljer
. . . En kikare


1
Bestäm om brun fågel som du tittar på matcher denna beskrivning: Carolina Wren är ca 5a u00BD inches lång med en rödbrun rygg, kanel-färgad underredet, smala vita ränder över sina vingar, högt vinklad svans, och en karakteristisk snö-vit rand över sina ögon.
2.
När vit rand finns, du kan bekräfta att det är inte huset Wren som ödelagt häckande populationer av så många andra fågelarter.
3.
Se upp för sin höga aktivitetsnivå, studsar omkring efter insekter, vändning svansen upp och ner när på ett ställe, och till skillnad från sparvar, födosök på marknivå under längre perioder utan att flyga . På vintern kommer det att komma till foder med en liten skylt av talg, krossade valnötter och kött medan insekter gömmer sig.

Tips och varningar


  • tidigare mest gemensamma musgrå-bruna huset Wren nu delar mycket av sin nordamerikanska sortiment med Carolina Wren. Utbudet av Carolina har expanderat norr med klimat uppvärmningen de senaste 50 åren, från U. S. Söder upp till den kanadensiska gränsen, så långt västerut som Nebraska, och österut till Massachusetts.
  • innehar liknande habitat, är de två ofta misstas för varandra. Carolina Wren tenderar att ses oftare eftersom det är mer vana att människor än huset Wren, som är mer smygande runt människor. The House Wren, mer benägna att använda fågelhus, har också en otäck liten vana som gör det till en dålig granne.
  • inte bara några fågelälskare är medvetna om den "Stora Wren Debatt" röjas av internationellt känd ornitolog Althea Sherman (1853-1943), utgiven 1924. Detta följdes av flera styrker publikationer av Sherman och andra fågellokal observatörer i följande åren att House Wrens invadera fågelholkar och andra webbplatser boet, och "begravd kvistar" bon och ungar nästan alla fågelarter i deras omedelbara territorium, från Bluebirds och hackspettar till Phoebes, nötväckor, flimrar Sparrows, Chickadees, Catbirds, Robins, Cardinals, Svalorna, Orioles, och även andra arter av Wrens. De punkterade också några ägg och kastade ut dem ur boet. Både observation och detaljerade mätningar av punktering visade dem de skyldiga
  • Det är svårt att tro -. Och en gång efter att ha hört bevisningen, uppstod frågan, "Är alla gärdsmyg bete sig på detta sätt?" Och svaret är "Lyckligtvis inte!"
  • Likaså fräsch och fjädrande med en tydlig, ofta drilla, Carolinas finns inga hot mot annan fåglarna. Mer förtroendefullt och vänliga mot människor än huset Wren, de ofta framkallar skratt för om de väljer att bo, från hängande krukväxter och springor byggnad, till fickor i kläder hängande på tvättlinan.
  • Innan du börjar sätta upp fågelholkar och bjuder in några piffiga lilla gärdsmyg i din trädgård att eventuellt rubba den ekologiska balansen, vara säker på att du kan identifiera dessa, till synes söta små lönnmördare från alla andra mer harmlösa arter av gärdsmyg i ditt område. De mest sannolika en att hänga mänskliga boningar är lite större och man mild Carolina Wren, som är mest respekt för andra fåglar och en märklig insekt ätare.
  • Det är viktigt att göra denna identifikation innan gärdsmyg börjar häckning, eftersom kammaren Wren är skyddad enligt de flyttfåglar fördraget Act, som gör det olagligt att störa ett bo eller ägg av några inhemska fåglar utan tillstånd, bäst att motverka det innan det lägger sig i. Dessutom får de två arterna inte med, så uppmuntra Carolina Wren att flytta in i ditt kvarter kan hindra mindre sällskaplig House Wren från att stanna runt.
    Previous:nothing
    Next:Hur skaka ficklampor arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org