välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en borescope?

Postad av : Jan-Olof Stoor

En borescope är det instrument som hjälper rörmokare se i rören och hjälper läkare se inuti en persons mage eller kolon. De är användbara för den som behöver få en aktuell bild av något som är utom räckhåll i slutet av ett rör eller hålrum. De kan även kopplas till videokameror och försedda med specialiserade objektiv så att utbildade specialister kan göra mycket detaljerade iakttagelser

Identification

En borescope är ett instrument som fungerar som ett mikroskop, teleskop eller kamera. Det tillåter människor att utforska områden som är för små, alltför avlägset eller utom räckhåll. Den har ett okular på toppen bifogas ett införande röret som antingen kan vara fast eller flexibel. När borescope s insättningspunkten rör leds genom en öppning, det tar linserna och ljuskällan till vad som behöver kontrolleras. På andra änden av röret finns två linser, en ljuskälla, munstycken och andra öppningar.

Typer

Det finns flera olika typer av borescope. När den har en flexibel slang insättning, kallas det ett endoskop eller fiberskop. Dessa inkluderar olika endoskop används för medicinska och veterinära förfaranden: angioscopes för hjärtan, bronchoscopes för lungorna, colonscopes för kolon, otoscopes för öron och gastroscopes för magar. När en borescope har en stel införande röret, är det sannolikt att göras från antingen ett glas eller rostfritt stål stång.

Funktion

Förutom de medicinska yrkena, borescopes har många industriella tillämpningar. Flygplan och mekanik auto använda dem för att inspektera inredningen av motorer. Bödlarna använda borescopes för att undersöka tunnlarna, bon eller nässelutslag av skadedjur som de har att utrota. Rörmokare, elektriker och yrkesverksamma VVS all användning borescopes att avgöra var att köra sina rör och kablar liksom att kontrollera blockeringar eller avbrott. Låssmeder och jurister verkställighet använda rutinmässigt borescopes i sitt arbete.

Historia

Den person som uppfann staven objektivet endoskopet var den brittiske fysikern Harold Horace Hopkins, som också uppfann zoomobjektiv. Hans arbete gjorde det möjligt för kirurger att göra mindre ingrepp med hjälp av "nyckelhål" kirurgi. Eftersom borescope gör det möjligt att se inre organ, ben och muskler, ett stort snitt kan undvikas, vilket gör det lättare och snabbare för patienten att återhämta sig.

Effekter

Lenox Instrument började tillverka borescopes år 1920 använder sin egen skräddarsydda linser. Andra företag som har gjort borescopes inkluderar Pentax, Olympus, Fujinon och Stortzmedical. Utöver standard borescopes kan du köpa en trådlös sådana. Du kan också få borescopes som länkar till videokameror och datorer.

    Previous:nothing
    Next:typer av reningsverk
    
    Copyright © 2011 give2all.org