välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur hittar en ren mat?

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:
anständig syn
. en plats där både Turkiet gamar och örnar kan upptäckas (tillsammans vattenvägar i de flesta av USA).
vänner att imponera med din nya kunskap (valfritt, men lägger till det roliga).

hitta mat

En ren är ett stort djur, som väger ca 200 kg. , bor det i en karga område som kallas tundran. I några månader, finns det inte mycket vegetation där. Tundran är trädlösa för det mesta. Att hitta mat, ren ständigt rör sig över området, sökning och äta som de går. Denna process kallas bete. På sommaren de tycker nog att äta sig mätta. Men på vintern, maten är svårare att hitta, eftersom det är täckt av snö. Det är då renarna använder nosen, hovar och horn för att hitta mat. Renar har kraftfulla näsor som kan lukta mat under snön. När de har hittat mat med luktsinnet, kommer de sedan använda sina hovar och horn att gräva ut den ur snön. Hovarna är delade, med två stora tår som är perfekt för att gräva. Hornen har flera stift. Mellan dessa två funktioner är snö inte är ett hinder för att nå maten.

Foods

Under sommaren betar renarna på växtligheten på tundran. Sådana växter som lågväxande buskar, mossor och gräs. På vintern ingen av dessa finns tillgängliga. Den enda mat som finns på vintern under snön är något som kallas lav. Den växer med väldigt lite solljus och består av alger och svamp. Utan denna mat renarna skulle svälta under vintern. Som det är nu är lav rötas snabbt, så renar måste äta upp till 11 pounds av den varje dag.

Territory

Ren lever och rör sig i besättningar i deras jakt efter mat. De kommer att flytta tusentals miles som de söker. När sommaren närmar sig, flyttar de norrut för att utnyttja ny tillväxt av gräs. På vintern flyttar de söderut från tundran till områden som erbjuder några mycket begränsade skydd från snö, vilket gör lavar lättare att upptäcka.

Global Warming's Effects

Den globala uppvärmningen orsakar oro för renarna befolkningen. Högre temperaturer på tundran under vintern gör att snön smälter. När det refreezes är tundra täckt av is, i motsats till snö. Renarna kan inte använda sina hovar med paw genom isen efter mat.

    Previous:nothing
    Next:om tropiska blommor
    
    Copyright © 2011 give2all.org