välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar med att använda vindkraft

Postad av : Annika Hultén

Genom historien har människor förstått att vindkraft ger en fördel till andra former av makt. Det kan utnyttjas både i liten och stor skala. Residential vindkraftverk kan installeras för hemmabruk, medan stora vindkraftverk utströdda i landskapet i många områden, strömförsörjning hela städer. När det gäller över klimatförändringarna och verka för energi-oberoende ekonomier fortsätter runt om i världen kan vindkraften leverera en stor mängd av en nations behov

Historia

Vindkraften har tagits tillvara av människor i minst 5. 500 år, enligt arkeologerna studera gamla segelbåtar. Våra förfäder ansåg att vindkraften skulle kunna driva sina fartyg och båtar om ett stort tyg fångade vinden. Tidigare civilisationer fann att fördelarna med att använda vindkraft var långt rikare. Det gav dem ett sätt att mekanisera uppgifter som annars skulle vara omöjligt eller svårt att utföra. Bevis på Sri Lanka visar att den antika civilisationen singalesiska används vind omkring 300 f. Kr. till makten ugnar till 1. 200 grader Celsius.
väderkvarnar var dock de första utbredd användning av tekniken. Afghanska byar i det 7th århundradet och senare hittades städer i nordvästra Europa som vindkraft gav dem en fördel i slipning korn. Vind kan utnyttjas för att vända redskap som grund majs eller vete. Samma teknik kan användas för att pumpa vatten.
Företag och myndigheter började använda vindkraftverk under 1980-talet.

Betydelse

Vindkraftverk är ett prisvärt alternativ till många andra energiformer, såsom fossila bränslen, solfångare eller kärnteknik. Bostadsfastigheter kan köpa en liten vindkraftverk för $ 6. 000 till $ 22. 000, installerat. Dessa turbiner producera 5 till 15 kilowatt per timme. Enligt American Wind Energy Association, sparar den genomsnittliga hem 50 till 90 procent från sin elräkning varje månad. Ännu mer, många människor som bygger vindkraftverk kan sälja överskottsel till elbolaget varje månad.
stora industrier vindkraftverk är ett ännu större värde. År 2007 var kostnaderna för en fullskalig kommersiell vindkraftverk ungefär $ 3. 500. 000 installerat, enligt Windustry organisationen. Dessa turbiner producera 2 megawatt per timme, tillräckligt för att driva 1. 400 bostäder under ett år.

Funktioner

En av de största fördelarna med vindkraft är att det är en helt förnybar resurs. Även varierande grad i olika delar av världen, är vind en ständigt närvarande skick på jordens yta. Strålningen från solen skapar en Varmluft i den luft som strömmar uppåt. Detta flöde av luften är orsaken till Vinden. Eftersom vindkraften kan utnyttjas av denna åtgärd, är den mängd el begränsas endast av hastighet och återkommande vinden. Det innebär att så länge solen finns, kommer vindkraft att utnyttjas.

Fördelar

Till skillnad från andra energikällor såsom fossila bränslen eller kärnkraft producerar vindkraft inget avfall produkt. Förbränning av fossila bränslen för att skapa energi producerar koldioxid och svaveldioxid som, enligt U. S. Oceanic and Atmospheric Administration, förorenar atmosfären. World Energy Council rapporterar att dessa utsläpp, den högsta nivån på 650. 000 år, är ansvariga för den globala klimatförändringen.
Kärnkraft har också nackdelen av avfallshantering. Radioaktivt material som skapats som en biprodukt av kärnreaktion är svåra att avyttra. Specialiserade valv måste vara konstruerade på ett hus de förbrukade bränslestavar och används passar strålning för att förhindra förorening av vatten och mark, liksom människor.
Vindkraften har fördelen av att vara utnyttjas och användas utan koldioxidutsläpp eller strålning produceras.

Överväganden

En fördel med att använda vindkraft är att det är nästan oändligt hållbar. Fossila bränslen som olja, naturgas och kol kommer så småningom helt bryts ur jorden. Jordvärme använder den lagrade värmeenergin ackumulerat från år av solstrålning. Även detta slutligen kommer att användas till sin högsta. Vind kommer aldrig att sluta så länge det finns liv på jordens yta.
Dessutom har vindkraft potential att driva hela planeten och växande med befolkningen som dess energibehov fortsätta. Vindkraftverk kan placeras huvudsakligen som helst-på plan mark, ovanför havet eller på fjället. Detta ger vind fördelen av att vara en universell energikälla som används av alla länder i världen. Enligt World Energy Council, leveranser vindkraft 1 procent av världens makt, även om vissa europeiska länder, exempelvis Danmark, får nästan 20 procent av landets behov.

    Previous:nothing
    Next:fördelar och nackdelar med solpaneler
    
    Copyright © 2011 give2all.org