välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den kemiska formeln för pyrithione

Postad av : Jonathan Nyberg

När ordet "pyrithione" används två olika uppfattningar uppstår. En är flytande kemiska pyrithione själv, enkelt skriven C5H5NOS. Vanligare är dock vad som menas är zink salt, zinkpyrition, som också kallas pyritionzink, grundläggande formel C10H8N2O2S2Zn. Zinkpyrition har mycket av tillverkningen applikationer och hygieniska använder

Pyrithione, C5H5NOS

Pyrithione har ett sex-medlem ringen med kväve som heterocykliska-ringen ledamot. På en intilliggande kolatom, är ett dubbelt bundna svavel bifogas. Men det är inte en fullständig bild. Pyrithione existerar som tautomers. Det är, kan två olika strukturer upprättas för samma förening, eftersom det finns en balans mellan de strukturer (Figur 1). Tautomerism innebär ofta överföring av ett väte och omvandling av en dubbelbindning till en enda obligation, och vice versa.

Zinkpyrition

zinkpyrition är en antibakteriell, svampdödande ingrediens som används vid hudåkommor såsom mjäll, psoriasis , seborroiskt eksem, fotsvamp, eksem och ringorm. Eftersom ämnet är olösligt, kan pyritionzink användas mot mögel och alger i huset färger. Det kan också läggas till i olika polymerer och plaster för att hjälpa till att bevara färdiga produkter som tillverkas av dem.

Bildande av pyritionzink

kommersiell tillverkning är föremål för många patentansökningar. Men i laboratoriet, är ett sätt att göra zinkpyrition (figur 2) enligt följande:

Kombinera pyrithione med koncentrerad natriumhydroxidlösning, uppvärmning det med agitation till 90 grader för en kvart. Då reagerar med koncentrerad zinksulfat lösningen på samma temperatur i en timme.

Kemiska formeln för pyritionzink

struktur pyritionzink ingår en två zink atom kelaterats med två pyrithione ligander, med zink i centrum av arten, bundna av elektron-rika syre och svavel atomer.

riskbedömning för zinkpyrition

Zinkpyrition kan ha en generellt låg riskprofil, men Naturvårdsverket har postat en preliminär riskbedömning för det. Den främsta oro vid denna punkt innebär huden och inandning exponeringar. Kommer båt och hus målar som har de in-kan konserveringsmedel orsaka problem? Och om så är fallet eller inte, hur är de regelbundet utsätts direkt till kemisk?

Varuinformationsblad (MSDS)

Säkerhet är viktigt när du använder någon kemikalie. MSDS lakan finns tillgängliga on-line för zinkpyrition. Var noga med att överväga säkerhetsdatablad för zinkpyrition i den särskilda form som du använder, antingen i fast eller som lösning.

    Previous:nothing
    Next:kemiska formeln för adipinsyra
    
    Copyright © 2011 give2all.org