välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilka kemikalier som i korrigeringsvätska?

Postad av : Camilla Näslund

Du behöver:
liten påse kattsand
. Tabell, helst med en mörk yta.

Kemikalier

korrigeringsvätska görs med hjälp av ett sortiment av kemikalier för att skapa en vätska som sprids över normal skriva eller fel. Den första kemiska är titandioxid, som har en färg index pigment vitt, den standard färg för korrigering vätska. Nästa är lösningsmedlet nafta, petroleum och lätta alifatiska, som blandas med den ursprungliga kemikalien. Harts, sprit, färgämnen, parfym och dispergeringsmedel kombinera även med resten av kemikalier för att skapa ogenomskinliga, vita substans.

trikloretan, en gallring agent, inte längre användas på grund av sin giftighet under Proposition 65.

Historia

Betty Nesmith Graham uppfanns korrigeringsvätska 1951 som en typ av färg för att täcka misstag . Hon sålde sin produkt till Gillette Corporation år 1979, och det blev fuktigt papper. Under 1980-talet, gick fuktigt papper granskas för övergrepp på grund av fritids sniffa av produkten samt användningen av förtunning som trikloretan. Många ansåg att detta särskilt tunnare för att vara cancerframkallande, eftersom många studier kopplat det till dödsfall. År efter kontroversen, skaparna av fuktigt papper, liksom de andra korrigeringar vätskor, bort de kemiska och ändrade formeln. Från och med idag, inga giftiga lösningsmedel kvar i produktionen av korrigeringen vätskor.

Förtunning och missbruk

organiska lösningsmedel i korrigeringsvätska stelna över tiden med exponering för luft. Thinner som toluen eller trikloretan hjälpa till att återställa korrigeringsvätska i flytande form. Eftersom dessa typer av förtunning är kända för att vara cancerframkallande och skadliga för ozonskiktet, ersätter bromopropane nu dessa föreningar. Vattenlösliga varumärken är säkrare, men tar längre tid att torka och tränger igenom vissa typer av bläck. Missbruk av produkten till följd av inandning kräver att tillverkare av korrigering vätska för att använda en obehaglig lukt för att avskräcka missbrukare.

    
    Copyright © 2011 give2all.org