välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kemilaboratoriet utrustning använder

Postad av : P-O Lennartsson

I laboratoriet kräver en vetenskapsman grundläggande verktyg, inklusive bägare, flaskor och brännare. Dessa verktyg används inom biologi och kemi laboratorier över hela världen. Veta funktioner de olika verktygen är en början till lärande processerna i ett laboratorium

Glas

Glas är alltid används i laboratoriet. Bägare och injektionsflaskor används för att mäta vätskor. Bägare är stora, glas-stora koppar som håller stora mängder lösning. De används också för försök t. ex. kromatografi. Injektionsflaskor hålla små, mätt mängder vätska. De används när de läggs droppar av vätskan i en lösning.

Pipetter

pipetter är små, disponibel verktyg som droppe små mängder vätska i en injektionsflaska, bägare eller kolv. De är normalt kastas efter användning eftersom det inte finns något sätt att rengöra plast inuti.

Bunsenbrännare

En bunsenbrännare är ett verktyg som ger eld och värmer objekt. Vissa kemikalier och delar måste koka att reagera på en lösning. En bunsenbrännare hastigheter uppvärmning förfaranden för att minska tiden för experimentet. När du använder en bunsenbrännare, alltid placera objektet i den blå delen av lågan, som är den varmaste delen av branden.

Centrifug

En centrifug är objekt som snurrar så snabbt att det material inom en injektionsflaska lösning separerar. Tyngre föremål flytta till botten av flaskan samtidigt lättare element kvar i toppen. Centrifugen används i experiment som DNA-analys.

Buret

En buret används för titrering experiment. Ett buret droppar en uppmätt mängd av en vätska i en lösning tidsintervall. Till exempel experiment av pH-värden använder buret. Basen är tappats i en bägare av tills syran är helt neutraliseras.

    Previous:nothing
    Next:alkaner med den kemiska formeln C4H10
    
    Copyright © 2011 give2all.org