välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera rost på järn elektroniskt

Postad av : Valon Istrefi

Borttagning av rost kan utföras på olika sätt. De flesta är destruktiva för materialet, eftersom tillsammans med rost, är andra saker poster också bort. Metoder som använder skurmedel kan skada rostiga objekt. Kemisk behandling kan göra underverk, men är också skadlig. De minst destruktiva och ändå effektivt sätt rostborttagning är elektrolys, som omvandlar rost tillbaka till järn

Du behöver:.
Plast för att hålla objektet
. Tunna icke-galvaniserad stålplåt.
Liten bit stål stång som ska användas som anod.
Elektrolytlösning (10 procent tvållösning soda).
Nätaggregat som en batteriladdare.
Glödlampa för att begränsa strömmen, 12V 2.
2W lampa.


1.
Rengör utsidan av objekt som måste ha rost bort, med 90 procent isopropylalkohol. Detta tar bort alla rester av fett eller olja från hantering. Dessutom rengör ytan av anod.
2.
Sänk anoden i plastbehållare som skall användas som reaktionskärlet. Se till att alla ytor på katoden (punkt) har en rak linje till ytan av anod. En bur av stål gasbinda skulle helst vara det bästa anoden på grund av dess bockbarhet och även strömstyrkan. Glöm inte att kontrollera att anodytan är också över objektet i fråga. Båda verken, anod och katod, måste dras in elektrolytlösning.
3.
Häll i elektrolyten lösningen så att den täcker både anod och katod. Tvätt soda är lätt tillgänglig på de flesta stormarknader och består huvudsakligen av natriumkarbonat. Var noga med att kontrollera märkningen. Det är bäst att låta denna lösningen stå ostörd i minst en hel dag så att sedimentet sjunka till botten av flaskan och sedan bara använda den övre klar vätska i reaktionskärlet.
4.
Kontrollera att det finns goda samband mellan anod och den positiva sidan av batteriladdaren. Laddaren bör vara en låg spänning direkt strömförsörjning. Om resistansen på laddaren är för lågt, innebär en fara för laddaren och orsaka brand. Även om det inte finns någon skada skedd till laddaren och ingen brand, om strömmen är för hög kommer det att ge väldigt dåligt resultat i omvandlingsprocessen av rost på järn.
5.
Begränsa strömmen genom att placera en 12V 2. 2W lampa i serie med posten och laddare. Lampan bör placeras efter punkt att begränsa strömmen till omkring 200 mA.
6.
Kontrollera att kabeln är ansluten till den sida av lampan som är borta från posten är ordentligt ansluten till katod terminal på batteriladdaren.
7.
Kontrollera att anslutningen till objekt av intresse är bra. Ofta kan det vara nödvändigt att göra en liten repa på ytan av objektet att exponera ren metall. Anslutningen kommer att ske på denna punkt.
8.
Sätt på batteriladdaren och påbörja processen. Generellt tar det ca 48 timmar för att processen är klar. När det är gjort kommer det att finnas en ökning i spänning på ca 2V och bubblor av vätgas kommer att börja form på textiliernas yta.

Tips och varningar


  • Om objektet som ska behandlas innehålla zink, nickel, koppar eller liknande metaller kan en del plätering av katoden inträffa som kommer att förkorta livslängden på katoden. Genom att ändra katod regelbundet, kommer du att undvika detta problem.
  • Om det är möjligt använda ett stål gasväv som anod för att ta bort skuggeffekter på katoden.
  • Vid slutförandet av processen, är det en god idé att noggrant avlägsna eventuell kvarvarande rost med en liten roterande stålborste och sedan rock objektet i en tunn oljefilm att undvika rostbildning på nytt.
  • När objektet är i elektrolytlösningen alltid lämna strömmen påslagen att förhindra korrosion.
  • Undvik att använda några aluminiumdetaljer.
  • alltid arbeta i ett väl ventilerat utrymme. Det rök av de kemikalier samt de gaser som produceras i förfarandet är farliga. Några av de producerade ångor som är explosiva och brandfarliga i hög koncentration.
  • Arbeta alltid i ett väl ventilerat utrymme. Det rök av de kemikalier samt de gaser som produceras i förfarandet är farliga. Några av de producerade ångor som är explosiva och brandfarliga i hög koncentration.
  • alltid skyddsglasögon och handskar när man hanterar farliga kemikalier. På grund av den svagt alkalisk typ av elektrolytlösning extrem försiktighet måste användas som kontakt med ögat kan orsaka blindhet på bara några sekunder.
    Previous:nothing
    Next:hur du förstå dina tinnar i numerologi
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org