välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan se norrsken

Postad av : Ulf Friberg

The Northern Lights (som officiellt kallas aurora borealis) är en fantastisk företeelse som förekommer på natthimlen som orsakas av en kombination av solvinden och kolliderar laddade partiklar. Sett endast från den norra hemisfären i norra delen av himlen, är ett spektakulärt förekomst av gigantiska glödande ljus massor verkligen en av de mest fantastiska naturliga sevärdheter du kommer troligen någonsin se

Du behöver:.
Kikare eller ett teleskop .
En tillgänglig mörkt område.


1.
Norrskenet uppstår oftast under de perioder av september till oktober och mars till april. Det ses tydligt från norra Kanada och sett från Fairbanks, Alaska för ca 260 nätter, eftersom lamporna förekommer på den norra horisonten, det sägs att belysningen kan vara år
2
<. . br> Den bästa utsiktsplatsen finns i "lägre 48" är i de norra delstaterna som gränsar Kanada och längre norrut desto bättre, i stater som Maine, Minnesota, Washington och så vidare.
3.

Den bästa tiden att se fenomenet är under mars och september, de värsta månaderna är januari och juli.
4.
Även kikare eller ett teleskop kommer säkert stöd anser du dem i norra Kanada och Alaska bör ha några problem att se ljus med blotta ögat.
5 .
Hitta de mörkaste tittar plats finns i din närhet, t. ex. en lugn skog eller park. Något ljus gör fenomenet mycket svårt att se, så under en fullmåne är en utmanande tid för att ta i ljus också.

Tips och varningar


  • A liknande händelse-den australis aurora, eller "södra lights'-inträffar nära Sydpolen, och ses bäst från Argentina, Nya Zeeland, Australien och Antarktis.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en mask anläggning i en burk
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org