välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en gramfärgning

Postad av : Annika Hultén

Gram färgning är ett förfarande som vanligen används inom biologi och medicin för att skilja mellan grampositiva bakterier och gramnegativa bakterier. Här är hur man gör en gramfärgning

Du behöver:.
Bakteriekultur
Inokulation slinga.
Glas objektglas.
Träpinne.
Bunsenbrännare.
Kristallviolett.
Vatten.
Grams jodlösning.
Decolorizer (alkohol eller aceton).
Grundläggande fuksin lösning eller safranin.
Mikroskop.


1.
Placera ett prov av ett bakteriekultur på ett objektglas. En vaccination slinga kan användas för att överföra bakterier till i bilden.
2.
Använd en träpinne för att smeta den bakteriekultur över objektglas. Du vill ha ett tunt jämnt lager av kulturen på bilden.
3.
Torka objektglaset som innehåller bakteriekultur. Detta sker ofta genom att hålla glida över en liten låga från en bunsenbrännare.
4.
Häll kristallviolett färgar över den bakteriella exemplaret på bilden. Låt bilden stå i ungefär 10 och 60 sekunder beroende på tjocklek smeta på bilden. Skölj kristallviolett fläcken bort av bilden med vatten.
5.
Place Grams jodlösning på bakteriens smear. Låt smear stå i ytterligare 10 till 60 sekunder beroende på tjocklek smeta. Skölj av extra Grams jodlösning med mer vatten.
6.
Tillsätt flera droppar av en decolorizer att den bakteriella smeta på bilden. Decolorizers som ofta används är antingen aceton eller alkohol. Skölj decolorizer bort av bilden när decolorizer inte längre färgas av den tidigare fläckar som decolorizer rinner av bilden. Ett typiskt tid för detta är ca 5 sekunder.
7.
Sätt en motfärg som grundläggande fuksin lösning eller safranin, på bilden över den bakteriella smear. Låt motfärg att stanna kvar på smear för cirka 40 till 60 sekunder och skölj sedan av den motfärg med vatten. Låt bilden lufttorka.
8.
Använda mikroskop för att undersöka den bild som innehåller bakterier smear. Grampositiva bakterier färgas lila, och gramnegativa bakterier kommer att ha en röd eller rosa färg.

tips och varningar


Följ
  • alla standarder laboratorium säkerheten vid arbete med kemiska lösningar, bakterier exemplar och brand.
    Previous:nothing
    Next:Hur man söker efter meteoriter
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org