välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper av gjutstål

Postad av : Annika Hultén

Du behöver:
glas eller keramik behållare
. Dosmått.
Destillerat vatten.
Kopparsulfat.
Glas eller plast sked.
Värmekälla (spis eller Bunsenbrännare).
Rena engångsförpackningar behållare (t. ex. en frigolit skål).

Cast stål är en typ av stål tillverkas av flera olika metaller och material, såsom kol, nickel och andra legeringar, att skapa en stark metall som lämpar sig för att hälla i formar för att skapa komplexa former. Det finns tre huvudkategorier av gjutstål: hög kol, medium kol och låga koldioxidutsläpp. Kolhalten i stålet är en av de viktigaste faktorerna för vilka egenskaper stålet kommer att få i flera olika områden.

Material

Blandningen av metallerna i resultaten gjutstål i olika egenskaper lämpliga för olika ändamål. Ingredienserna är desamma i alla typer av gjutstål, men de ingår i olika belopp beroende på vilken kategori av stål. Normalt är det material som ändrar mest det kol nivå, vilket är anledningen till att stål klassas av kolhalten. Andra metaller och mineraler som finns i gjutstål inkluderar aluminium, mangan, svavel, fosfor, titan, zirkonium och silikon.

Hårdhet

hårdhet gjutstål varierar beroende på blandning av kol och andra ingredienser. Värmen nivåer som används vid blandning metallen påverkar även hårdheten av den färdiga metallen produkten. Vanligtvis lägre halt av kol och ett höglegerat innehåll resultatet ett mjukare metall. Högre halt av kol med färre la tillåter uppnår en gjuten stål med större hårdhet, men lägre sträckgränsen, vilket är flexibiliteten i metall.

Hållbarhet

Flera tester används för att bestämma styrka och hållbarhet gjutstål innan det börjar att bryta ner. Dessa tester innefattar inverkan undersökningar och undersökningar droppe, tår test och fraktur. Inom detta område med hög kolhalt och låg tillåter koncentrationer är faktiskt skadliga.

Segheten

duktilitet av stål är mätning av hur mycket gjutning eller forma det kan ta och hur små bladen kan bli utan att brytas ned. Detta avgörs till stor del av materialet blandning av gjutstål och hur den formas. I allmänhet härdat eller härdat stål har högre duktilitet nivåer, eller förmågan att deformera utan att bryta, än traditionell glödgat stål, vilket ger en mjukare metall.

Trötthet

utmattningsegenskaper av gjutstål representerar hur mycket tryck och använda stål kan ta innan bryta ner. Utmattningsprovet av gjutstål visar sin förväntade livslängd.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger ett fiberoptiskt ljus
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org