välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur skovelhjul arbete i vatten?

Postad av : Jonathan Nyberg

Vatten hjul, med alla sina variationer, har använts för olika ändamål, från att köra vissa mekanismer placeras i närheten av floder till snurrande båtar. Skovelhjul används främst för framdrivning, och även om arbetssätt är gammal och mer effektiva alternativ, förblir skovelhjul en allmänt använd mekanism

Funktionssätt

skovelhjul, som alla andra vatten hjul, tillämpar principen att varje aktiv kraft har en motkraft med samma effekt som agerar i motsatt riktning. Vattnet som rinner även en sida av ett hjul kommer att generera samma kraft på andra sidan av hjulet, vilket gör hjulspinn. Den energi kan överföras till axeln på hjulet och som används eller konverteras till andra typer av användbara styrkor

Typer

skovelhjul finns i två grundläggande typer:. Vertikala hjul paddel och horisontella hjul paddla. För ändamål energiproduktionen, kan båda typerna sättas upp på vattenflöden, medan driver sysselsätter vertikala skovelhjul.

Använder

skovelhjul används för att generera elektricitet. De drivs av kraften i strömmande vatten och tvingas att snurra som vattnet passerar genom dem. När hjulet spinner, genererar snurra på axeln energi som omvandlas till elektrisk energi.

När skovelhjul används för framdrivning ändamål, är hela processen omvänd. En kraft appliceras på axeln på hjulet för att snurra hjulet och paddlar flytta in i vattnet, vilket ger framdrivning.

Fördelar

skovelhjul har fördelen av att kunna konvertera den naturliga rörelse vatten till energi. De är bland de mest miljövänliga energi-genererande lösningar. När den används som driver enheter, kan de också monteras på båtar och fordon av alla storlekar, vilket ger tillräckligt med kraft och lägre strömförbrukning jämfört med andra snurrande tekniker. Underhållet av skovelhjul är lätt eftersom själva mekanismen är enkel.

Överväganden Även om många framdrivningssätt finns tillgängliga som är mer effektiva än skovelhjul, på grund av sin enkelhet de fortfarande används i stor utsträckning sky-jets , hydro-cyklar och andra vatten fritidsfordon.

    Previous:nothing
    Next:regnskog djur som kamouflage
    
    Copyright © 2011 give2all.org