välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är zeolit lera?

Postad av : Magnus Ekblad

Zeolit är en aluminiumsilikatgel silikatmineral med en porös kristallstruktur som stannar hårt i vatten. Det finns ungefär 50 olika typer av zeolit, alla med sin egen kemiska och fysikaliska egenskaper. Dessa egenskaper gör zeolit lera användbart i många applikationer

Mark Ändringar

Ammoniak, medan farlig i akvarium, fungerar som gödningsmedel för växter. Zeolit absorberar lera vatten, ammoniak och andra näringsämnen och behåller dem. Istället för att konsumeras av bakterier och konvertera till nitrat, är det ammoniak i zeolit lera, där det blir tillgängligt för växternas rötter. Klinoptilolit, som är en naturligt förekommande zeolit, används ofta för mark ändringar.

Lukt

Den naturligt porösa av zeolit lera gör det möjligt att avlägsna fukt och illaluktande gaser. Den absorberar lukt och rök i sin egen molekyler, släppa dem när zeolit lera är placerad i solen.

Water Filtration Media

Zeolit lera höga katjonbyteskapacitet, eller förmågan att behålla och utbyta lika laddade mineralnäringsämnen, hjälper till i absorptionen av ammoniak, vilket är farligt i hemmet akvarium. Lägga ammoniak-absorberande zeolit lera till filtret hjälper rena vattnet och minskar risken för ammoniak toxicitet.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org