välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

eukalyptus blad kost

Postad av : Jeanette Morales

Eucalyptus träd är en unik släkte av växter mest endemiska till Australien. De har blivit en viktig del av miljön, vilket ger en källa till föda för djur som är tolerant mot den olja som de producerar i sina blad

Olja

Eucalyptus blad innehåller körtlar som producerar en olja som fungerar som en kraftfull giftig desinfektionsmedel. Det är känt som en flyktig olja eftersom det avdunstar i atmosfären vid rumstemperatur. Bladen är giftiga för de flesta djur, men några har utvecklats försvar som tillåter dem att äta delar av eukalyptus.

Koala

koalas är tolerant mot oljor i eukalyptus blad, beroendet på eukalyptus korrelerar med förökning av trädet över Australien. När de är unga, koalor konsumera deras mors PAP att inympa sina tarmar med mikrober som behövs för att smälta oljan. Bladen erbjuder mycket lite protein, så koalor har en långsam ämnesomsättning och spenderar mycket av sin aktiva perioder äter. Den koala högt utvecklade doft gör det möjligt att hitta de blad som är säkra att äta

Greater Glider

Den större segelflygplan är ett litet arborial pungdjur som livnär sig nästan uteslutande på de unga bladen och blomknoppar av eukalyptusträd. Dessa delar är höga i kväve och inte fullt så giftiga. Det är en nattlig däggdjur som kommer ut på natten för att äta eukalyptus lövverket.

KÄRRHÖK Possum

I likhet med större glidflygplan, är KÄRRHÖK pungråtta också en nattlig växtätare pungdjur, men det gör inte förlita sig på eukalyptus uteslutande eller ens för majoriteten av dess diet. Istället äter KÄRRHÖK pungråtta ett brett utbud av frukter, blommor och blad från australiska växter, men det främst äter löv.

Insekter

Förutom däggdjur, kan ett antal insekter konsumerar eukalyptus blad, främst larver av malar och fjärilar, men även en del longhorned skalbaggar och psyllids.

    Previous:nothing
    Next:black-tailed rådjur kost
    
    Copyright © 2011 give2all.org