välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är vågenergi används för att generera el?

Postad av : Jeanette Morales

Jorden består i huvudsak av vattenförekomster --- cirka 71 procent av jordens yta är vatten. Ninety-sju procent av som finns i haven. Eftersom jordens yta är krökt, värmer solen den är ojämnt. Detta orsakar vindar att blåsa över vattnet och skapa vågor. Solen och månen också utöva sin gravitationskraft på jorden, utlöser våg producerar tidvatten. Vågrörelse energi kan utnyttjas och genereras till elektricitet

Potential

Den kinetiska energin hos de typiska 4-fot, 10-andra våg producerar mer än 35. 000 hästkrafter (26099,50 kW) av kraft för varje mil kust. Det är tillräckligt med ström för att tända en 100-watts glödlampa för 260. 095 timmar, eller cirka 30,8 åren.

Geografi

De bästa platserna för våg-teknik apparater delvis bero på de miljömässiga och ekonomiska särdrag den plats . Miljömässiga egenskaper inkluderar inbyggd våg energikrävande utrustning i en hamn är vågbrytare, så att den genererar el direkt till hamnen. Ekonomiska egenskaper inkluderar sänkta kostnader, eftersom mindre utrymme krävs för att producera el än vad som krävs av vindkraft utrustning. Efter att ha något behov av tillfartsvägar bidrar också till att sänka produktionskostnaderna.

Fördelar

Waves producera en netto energi, efter kostnader, motsvarande eller bättre än vindkraft, solenergi eller små vattenkraftverk. Ett skäl är att vågor kan rida långa sträckor utan större strömavbrott, till skillnad från vind. Waves har en rörelseenergi cirka 1000 gånger större än vind, vilket innebär att de genererar samma mängd effekt i ett mindre utrymme. Vågor producera el dygnet runt, i motsats vinden, som producerar kraft främst på morgnarna och kvällarna, och solenergi som producerar kraft endast under dagtid. Vågenergi teknik kräver mindre utrymme än vindkraftverk, det finns ingen anledning för vägbyggen och det finns inga rörliga delar som slits ut-alla kostnadsbesparande faktorer som förknippas med vågenergi

Funktion

Tre metoder används för att. generera vågenergi. Med den första, bojar ett system för upp-och nedgångar med vågorna och orsaka en elektrisk generator att producera el som drivs längs en strömkabel till stranden. Med den andra, använder en vattenpelare apparat vågor att fylla och tömma kolumnen tvingar luften att gå upp och ner. Denna kolv-liknande åtgärder roterar en turbin som producerar el. Den tredje metoden innebär ett gängat-kanal arrangemang som riktar vågor i en upphöjd reservoar och genererar vattenkraft genom att låta vatten rinna från behållaren.

Effekter

På den positiva sidan, vågenergi är förnybar, producerar inga föroreningar och har ingen negativ inverkan på utsikten. På minussidan, bottom-monterad boj-system kan påverka ett områdes växter och djur eller producerar tillräckligt buller negativt påverkar marina invandring. Kostnaden för elproduktion skulle kunna påverkas av storleken på vågorna, avståndet som krävs för att el till konsumenter eller svårigheter av systemets underhåll. Förekomsten av teknik för vågkraft kan också påverka fiske, sjöfart och fritidsbåtar.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar pH på TI-84 Plus
    
    Copyright © 2011 give2all.org