välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör hemmagjord spik magneter och batterier

Postad av : Ulf Friberg

Göra batterier och magneter hemma är ganska lätta uppgifter om du har rätt utrustning och material. Även om det är svårt att göra en permanent magnet utan avancerad vetenskaplig utrustning och kunskap kan du göra en enkel elektromagnet med en spik, ett batteri och några kablar. Med dessa vardagliga husgeråd, kan du skapa en fungerande elektrisk krets som genererar ett magnetfält, och därmed din egen magnet hemmagjorda spik. Med bara en potatis, koppar ledningar och ett galvaniserat spik eller ståltråd, kan du också göra en hemmagjord batteri.

Du behöver:
järnspik
. Isolerad koppartråd.
Eltejp.
Avbitartång /strippor.
D-cells batteri.
Galvaniserad spik (eller ståltråd).
Potatis.
DC-voltmeter.

Göra en spik Magnet


1.
Mät sex inches bort i slutet av isolerad koppartråd. När mätt, låt sex inches av tråd hänga förbi i slutet av spik, medan du börjar omslag resten av kabeln runt nageln.
2.
Coil resten av isolerade koppartråd tätt runt nageln, arbeta dig upp till toppen. Kontrollera att batterier är tight, lämnar inga synliga metallen under tråden lager
3
Mät upp ytterligare sex inches av koppar ledningar när du har nått toppen på spiken. . -åtgärd från spetsen på spiken utåt. När du har sex mätt inches, klippa tråd med din avbitare och avlägsna den från spolen.
4.
Strip en till två inches av isoleringen bort av varje 6-tums slutar du lämnade dinglande utanför nageln. Använd Avisoleringstänger att göra detta.
5.
Anslut med eltejp ena änden av den exponerade koppar ledningar till den positiva polen på batteriet. Tejpa andra exponerade änden av ledningen till den negativa polen på batteriet. Detta kommer att slutföra en elektrisk ström och skapar ett magnetfält som drar till sig metall. Placera en skruv eller annan metall bit i närheten av din hemgjorda magnet att testa det.

Göra en batteri


1.
Lägg en potatis på en plan yta och håll dina galvaniserade spik eller ståltråd i ena änden. Antingen kommer att fungera, men försök att välja antingen en 4-tums spik eller fyra inches av ledningar.
2.
Skär fyra inches av oisolerad koppar ledningar från spolen. Stick in den motsatta änden av potatis -. Utgången mittemot stål ledningar
3
Haka negativa sond en voltmeter direkt till ståltråd, och den positiva sond till. koppartråd. Kontrollera spänningen. Det kommer inte att vara massiv, men när du ser en avgift du vet att du har gjort en hemmagjord batteri.

Tips och varningar


  • att öka ansvar för din hemlagad potatis batteri, försök att flytta stål och koppar närmare varandra. Detta kommer att öka den kemiska reaktionen och resultera i en mer kraftfull avgift.
    Previous:nothing
    Next:induktion uppvärmning av vatten
    
    Copyright © 2011 give2all.org